Kims Nyhetsstund 28 oktober 2014

God middag och välkomna! Vi startar med film.

Skådespelerskan Kim Anderzon är död. Hon dog i fredags av sin cancer som hon fick för två år sedan. Kim Anderzon kommer att bli en av de mest populära skådespelerskorna under åren. Hon har bland annat medverkat i filmer som Göta Kanal, Sällskapsresan och Badjävlar. Kim Anderzon blev 71 år.

Och så inrikes.

Kattmamman försvann och kvinnan visste inte vad hon skulle ta sig till med de sju ungarna. Hon ringe polisen och sade att hon hittat dem i en säck  i skogen. Men lögnen avslöjades och polisen anmälde kvinnan för oredligt förfarande eftersom påhittet lett till att de lagt ner resurser på ärendet. Vilken konstig typ!

Och så till sist historiska händelser.

1707 En jordbävning inträffar i Japan.

1940 Italien invaderar Grekland.

1972 Snabbmatskedjan McDonalds öppnar i Stockholm.

1914 Amerikanske vetenskapsmannen Jonas Salk föddes.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

http://www.youtube.com/watch?v=o8bAGAyUfRU&feature=youtube_gdata

Kims Frågestund 27 oktober 2014 – Special

God morgon och välkomna till Kims frågestund Special. Idag ska frågorna handla om det 25-årsjubilerade Bingolotto. Och nu på söndag är det stor jubileumsfest. Loket ska komma tillbaka och det blir två timmar utan avbrott. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vad hette Bingolottos enda björnmaskot som kom upp i september 1993?

A. Bingosven B. Bingoberra C. Bingoludvig D. Bingokarl

Rätt svar: B. Bingoberra

2. När började Bingolotto sändas lokalt i Göteborg?

A. 1988 B. 1989 C. 1990 D. 1991

Rätt svar: B. 1989

3. Vilken av följande artister har medverkat i Bingolotto flest gånger?

A. Christer Sjögren B. Lotta Engberg C. Flamingokvintetten D. Shirley Clamp

Rätt svar: A. Christer Sjögren, hela 30 gånger har han medverkat

4. Vem regisserade Madonna-videon Ray of light där Loket medverkar?

A. Colin Nutley B. Kjell Sundvall C. Ulf Malmros D. Jonas Åkerlund

Rätt svar: D. Jonas Åkerlund

5. Vad heter det stora finalhjulet i Bingolotto?

A. Bonuschansen B. Superchansen C. Guldchansen D. Lådchansen

Rätt svar: B. Superchansen

6. 2002 medverkade Ulla Elving från Vara och hon vann rekordsumman i Bingolotto. Hur mycket vann hon?

A. 8,5 miljoner B. 16,5 miljoner C. 24,5 miljoner D. 31,5 miljoner

Rätt svar: D. 31,5 miljoner, delades ut under Bingolottos första guldkväll.

7. 2004 tog Gunde Svan över programmet. Men varför slutade Gunde Svan efter bara ett år?

A. För dålig lottförsäljning B. För dåliga tittarsiffror C. För dåliga vinnare D. För dåliga telefonörer

Rätt svar: B. För dåliga tittarsiffror.

8. 2005 tog Rickard Olsson över Bingolotto. Men vilken av följande artister har medverkat hos Rickard under alla hans 6 säsonger?

A. Morrissey B. Robert Wells C. Nanne Grönvall D. Sarah Dawn Finer

Rätt svar: C. Nanne Grönvall, hela 6 gånger var hon med.

9. 2008 tog Lotta Engberg över. Och alla som var med under Lottas tid blev hedersprenumeranter. Men två av hennes hedersprenumeranter har gått bort. Vilka? (Två alternativ är rätt)

A. Lasse Lönndahl B. Lasse Brandeby C. Kim Anderzon D. Robert Aschberg

Rätt svar: B. Lasse Branneby och C. Kim Anderzon

10. När introducerades den populära spelet Färgfemman?

A. Hösten 1994 B. Hösten 1995 C. Hösten 1996 D. Hösten 1997

Rätt svar: C. Hösten 1996

11. Hur många miljonärer har Bingolotto skapat under 25 åren?

A. över 700 B. Över 800 C. Över 900 D. Över 1.000

Rätt svar: B. Över 800 personer har blivit miljonärer

12. Vad hette Bingolottos förste producent?

A. Sverre Andreasson B. Sverre Andersson C. Sverre Svensson D. Sverre Johansson

Rätt svar: B. Sverre Andersson

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande händelser i Bingolotto under åren. Börja med det tidigaste.

A. Bingolotto startar i TV4 B. Bingolotto byter kanal C. 31,5 miljoner delades ut. D. Färgfemman introducerades.

Rätt svar:

A. Bingolotto startar i TV4 – 1991

D. Färgfemman introducerades – 1996

C. 31,5 miljoner delades ut – 2002

B. Bingolotto byter kanal – 2008

Och det var allt från frågestunden den här gången. Missa inte jubileet på söndag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kims Frågestund 22 oktober 2014

God middag och välkomna till min frågestund igen! Ta fram penna och papper för nu kör vi igång världens bästa frågesport.

1. I vilken italiensk stad kan man besöka ett lutande torn?

A. Rom B. Milano C. Venedig D. Pisa

Rätt svar: D. Pisa

2. Vad heter Batmans Sidekick?

A. Robin B. Mårten C. Anders D. Kalle

Rätt svar: A. Robin

3. Vilket ord fattas i James Bond-filmtiteln: Quantum of…?

A. Thunderace B. Solace C. Rainace D. Sunace

Rätt svar: B. Solace

4. Vad är huvudingrediensen i en Budapestlängd?

A. Mandariner B. Apelsiner C. Bananer D. Blåbär

Rätt svar: A. Mandariner

5. I vilken av följande filmer har västernskådisen John Wayne inte medverkat?

A. Rio Bravo B. Förföljaren C. För en handfull dollar D. The Cowboys

Rätt svar: C. För en handfull dollar

6. I vilket land heter huvudstaden Addis Abeba?

A. Togo B. Elfenbenskusten C. Djibouti D. Etiopien

Rätt svar: D. Etiopien

7. Var på kroppen sitter bukspottskörteln?

A. I ryggen B. I magen C. I öronen D. I ögonen

Rätt svar: B. I magen

8. Vilken av följande frågesporter hade premiär först?

A. Jeopardy! B. Vem vill bli miljonär C. Kvitt eller dubbelt D. Vem vet mest?

Rätt svar: C. Kvitt eller dubbelt

9. Vilken färg heter sarga på ungerska?

A. Grön B. Lila C. Svart D. Gul

Rätt svar: D. Gul

10. Vilket år skedde den allra första Oscarsgalan?

A. 1927 B. 1928 C. 1929 D. 1930

Rätt svar: C. 1929

Och nu kommer utslagsfrågan…

Ordna följande ord i alfabetisk ordning.

A. Kaka

B. Katt

C. Kvarg

D. Kanin

Rätt svar:

A. Kaka, D. Kanin, B. Katt, C. Kvarg

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Nyhetsstund 21 oktober 2014

God middag och välkomna! Vi startar med film.

Snart har den nya Hobbit-filmen premiär. Peter Jackson som är regissör slår alla möjliga rekord. Hela trilogin kostade sammanlagt 5,3 miljarder kronor. Hobbit:Femhäraslaget har svensk biopremiär den 10 december på Nobeldagen. Den dyraste enskilda filmen någonsin är Pirates of the Caribbean: Vid världens ände som kostade över 2 miljarder.

Och så reggae.

Sångaren och låtskrivaren John Holt är död. Han dog i söndags på ett sjukhus i London. Holt föddes i Kingston, Jamaica och slog igenom på 60-talet som medlem i gruppen The Paragons. John Holt lämnade The Paragons 1970 och inledde en stor framgångsrik solokarriär. Han blev 69 år.

Och så till sist historiska händelser.

1937 Roberto Ortiz väljs till Argentinas president.

1862 USA erkänner Liberia.

1919 Republiken Österrike utropas.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

http://www.youtube.com/watch?v=JqrGdayCwi8&feature=youtube_gdata

Från den moderna skräpkärringen.

God morgon dyrbara människor. Nu ska man iväg på sina härliga dagliga äventyr. Hinner säga detta till er trots allt. Tack alla som hjälper till med att bygga upp ett land som våra BARN och BARNBARN kan bo i så ta väl hand om ditt SKRÄP och se till att det hamnar rätt och PLOCKA åtminstone 1, 2 eller 3 SKRÄP även idag som ”RÅKAT” hamna på fel plats i de allmänna markerna, TILLSAMMAS KAN VI FÅ ORDNING på detta med nedskräpningen. Tycker åtminstone mina BARN är värda att jag för deras skull gör detta lilla även om jag hoppas att ingen gör det med berott mod slänger skräpet längs markerna då det förstör så mycket även fimpar är skräp så tänk på det, skaffa gärna en portabel askkopp för dina barns skull. Sprid ordet om behovet så alla får in detta i sin ryggmärgs tänk det som man bara gör av farten tack goa värdefulla människor.

u14_971

Kims Nyhetsstund 20 oktober 2014

God morgon och välkomna! Vi startar med utrikes.

Den tropiska stormen Trudy har drabbat sydvästra Mexiko med kraftig regn, översvämningar och jordskred. Minst sex människor omkom i skyfallen som raserade vägar och bostäder i delstaten Guerrero. Runt 1 800 människor evakuerades, enligt myndigheternas prelimnära rapport.

Och så inrikes.

Nu i torsdags började Försvarsmakten att söka efter en ubåt som ligger någonstans i Stockholms skärgård. Men samtidigt att man har skickat ut en rysk fartyg och jag tror att Putin ligger bakom detta. Den här mannen, Vladimir Putin, Han måste stoppas. Men jag tror också att det inte blir någon invasion från Ryssland. Hoppas att det kommer att gå bra.

Och så till sist historiska händelser.

1973 Operahuset i Sydney invigs.

1996 SVT:s Musikbyrån börjar och sändas.

1708 St Pauls-katedralen i London står färdigbyggd.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

http://www.youtube.com/watch?v=x0nLOTfHvek&feature=youtube_gdata

Star Wars

star wars

Star Wars (Stjärnornas krig) är en filmserie som är skapad av George Lucas. Den första Star Wars filmen hade premiär den 25 maj 1977 och senare kom också två uppföljare The Empire Strikes Back (Rymdimperiet slår tillbaka) och The Return of the Jedi (Jedins återkomst). Filmerna var barnbrytande i sin användning av specialeffekter och science fiction/fantasy berättelse.
Vid Oscarsgalan 1978 vann kompositören John Williams en Oscar för bästa filmmusik i ”Star Wars a New Hope”. Star Wars tjänande in totalt ca 775,398,007 dollar jorden runt. 22 år senare bestämde sig Lucas för att göra en filmserie på tre filmer som utspelade sig innan Star Wars, de fick titlarna Det mörka hotet (The Phantom Menace) Klonerna anfaller (Attack of the Clones) och Mörkrets hämd (Revenge of the Sith).

Här är några av de ursprungliga Star Wars skådespelarna: Mark Hamill = Luke Skywalker, Alec Guinness = Obi – Wan Kenobi, David Prowse = Darth Vader, Peter Mayhew = Chewbacca, Harrison Ford = Han Solo

Under 2006 blev Lucas manus till ”Star Wars a new hope” filmen utvald av Writers Guild of America, som lade filmen på en 68 plats av de bästa manusen som skrivits. Filmen bevaras i Library of Congress nationella filmregister. När den andra filmen kom ut i Sverige blev folk sura för att filmen hade en 15 års gräns när den första filmen hade haft en åldersgräns på 11 år.

2012 köpte Disney upp Lucasfilms och alla rättigheter till filmerna. Kommande Star Wars film Star Wars Episod VII kommer skaparen till den populära serien Lost J.J Abrams att göra. Den filmen kommer att ha premiär 2015.

May the force be with you.

 

Av: Jonas.E

ewokEwok på Endor