Från den moderna skräpkärringen.

 

Håll Sverige Rent: ”Dags att ta krafttag mot nedskräpningen”

supermiljobloggen.se

Skräpet Fyller våra hav, blåser runt fjäll och täcker gräsmattan i parken en vacker sommarmorgon. Det är dags att ta krafttag mot nedskräpningen. Nu blir det spännande att se hur den nya politiska ledningen hanterar nedskräpningsfrågan.

 

Den moderna skräpkärringens egna önskan låter som följer:

AJ AJ det har jag gjort det blev lite renare på några platser där jag gick vägen fram men FLER HELST ALLA behöver ställa upp och det med FRIVILLIGA krafter när ni än är ute. Jag var på 8 ställen idag och tog minst 3 skräp på varje ställe förutom på ett där jag stod och plockade fimpar medan jag väntade på BUSSEN inte bränner jag ut mig på detta lilla gör likadant ni andra så våra barn har en chans att BO här efter vår tid här jag ber er för mina egna barns skull men ni vill nog göra det för era egna barns skull eller hur? Om alla gör lite tänk vad enkelt det blir då förutom att alla också ser till att deras eget skräp hamnar i den suveräna uppfinningen PAPPERSKORGEN. Allt för enkelheten att kunna göra rest av allt skoj vi har att ta oss för.

natur_rofan_maurach_winter

Kims Frågesstund 25 november 2014

God middag och välkomna! Vi drar igång frågesporten och glöm inte penna och papper.

1. Vilken nöt ska det finnas i en äkta dansk risalamande?

A. Mandel B. Hasselnöt C. Valnöt D. Cashewnöt

Rätt svar: A. Mandel

2. På vilket språk heter god jul Feliz Navidad?

A. Italienska B. Spanska C. Franska D. Grekiska

Rätt svar: B. Spanska

3. I vilken amerikansk stad utspelar sig tv-serien Skål?

A. New York B. Philadelphia C. Boston D. Baltimore

Rätt svar: C. Boston

4. Vilken känd skådespelerska medverkade i den första Sällskapsresan-filmen?

A. Kim Basinger B. Kim Anderzon C. Kim Kardashian D. Kim Wilde

Rätt svar: B. Kim Anderzon

5. Vad är huvudingrediensen i en vichyssouisse?

A. Potatis B. Gurka C. Tomat D. Paprika

Rätt svar: A. Potatis

6. I vilket land heter huvudstaden Khartoum?

A. Ghana B. Sudan C. Gabon D. Togo

Rätt svar: B. Sudan

7. Under vilket namn är Tatanka Lyotake mera känd?

A. Billy the Kid B. Sitting Bull C. Crazy Horse D. Wild Bill

Rätt svar: B. Sitting Bull

8. Hur gammal blev Biblens gamle man Metusalem?

A. 669 B. 769 C. 869 D. 969

Rätt svar: D. 969

9. Vilken av följande filmer har Spike Lee INTE regisserat?

A. Malcolm X B. Do the Right Thing C. Jungle Fever D. The Matrix

Rätt svar: D. The Matrix

10. I vilket land heter valutan shekel?

A. Israel B. Jordanien C. Iran D. Libanon

Rätt svar: A Israel

Och nu kommer utslagsfrågan:

Ordna följande elektronikföretag i alfabetisk ordning.

A. Sony B. Panasonic C. Toshiba D. Grundig

Rätt svar:

D. Grundig B. Panasonic A. Sony C. Toshiba

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Nyhetsstund 24 november 2014

God morgon och välkomna! Vi startar med sport.

Den ryske hockeylegenden Viktor Tichonov är död. Han avled i ett sjukhus i Moskva efter en lång tids sjukdom. Han var med i Rysslands hockeytrupp mellan 1976 och 1994. Han har tagit åtta VM-guld, Tre OS-guld, och ett Canada-Cup-guld. Och samtliga titlar bärgades under ledning av en man. Viktor Tichonov blev 84 år.

Och så musik.

Musikern Bob Dylan hade en konsert bara för Fredrik Wikingsson. Igår satt han själv på andra raden i Academy of Music i Philadelphia och såg den stora idolen Bob Dylan uppträda. Konserten var över 20 minuter lång och Fredrik blev tagen. Bob Dylan sjöng bland annat en Buddy Holly-låt som heter Heartbeat.

Och så till sist historiska händelser.

1859 Charles Darwins bok Om arternas uppkomst publiceras.

1944 Tokyo bombas för första gången av amerikanskt flyg.

1957 Tunnelbanestationen T-centralen invigs.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

https://www.youtube.com/watch?v=x_FDS4NIhHM&feature=youtube_gdata

Kims Nyhetsstund 19 november 2014

God morgon och välkomna! Vi startar med Melodifestivalen.

Snart börjar årets upplaga av Melodifestivalen 2015. En person som är redan klar är Hasse Kvinnaböske Andersson. Han sjöng låten Änglahund som kom 1982. Och hans låt blev väldigt populär. Några andra som är klara är Måns Zelmerlöw, Jon Henrik Fjällgren och Andreas Weise.

Och så fotboll.

Igår var det träningsmatch mellan Sverige och Frankrike. Det blev dystra siffror för Sverige. Det blev 1-0 till Frankrike. Och det var det sämsta matchen på 30 år. Men Erik Hamrén var annars nöjd med Sveriges insats.

Och så till sist historiska händelser.

1946 Sverige går med i FN

1973 Det kultförklarade barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter har premiär.

1904 Startade verksamheten i Nordens första kafferosteri, Paulig, i Helsingfors.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 18 november 2014

God middag och välkomna till min frågestund igen. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilket land har nationaldag idag?

A. Estland B. Lettland C. Finland D. Litauen

Rätt svar: B. Lettland

2. Vilket ord fattas i titeln Dr Jekyll och …?

A. Mr. Anderson B. Mr. Hyde C. Mr. Johansson D. Mr. Bean

Rätt svar: B. Mr. Hyde

3. Vilka färger är det på Spaniens flagga?

A. Rött och gult B. Rött och blått C. Rött och grönt D. Rött och svart

Rätt svar: A. Rött och gult

4. I vilken tv-serie kan möta karaktären Bobby Ewing?

A. Dynastin B. Falcon Crest C. Magnum D. Dallas

Rätt svar: D. Dallas

5. Vem ledde det klassiska 10.000-kronorsfrågan som hade premiär 1959?

A. Nils-Erik Baernertz B. PG Hylén C. Lasse Dahlquist D. Ingvar Oldsberg

Rätt svar: A. Nils-Erik Baernertz

6. Vad för typ av maträtt är gazpacho?

A. Kötträtt B. Fiskrätt C. Soppa D. Omelett

Rätt svar: C. Soppa

7. När hade filmen Fyra farliga friare med Bröderna Marx premiär?

A. 1942 B. 1932 C. 1962 D. 1952

Rätt svar: B. 1932

8. Vad av följande har gjort musiken till filmen The Cowboys som kom 1972?

A. John Williams B. George Lucas C. Sergio Leone D. Steven Spielberg

Rätt svar: A. John Williams

9. Vilken färg är det på seriefiguren Bamses kläder?

A. Gult B. Rött C. Grönt D. Blått

10. I vilken kinesisk stad kan du besöka terrakottaarmén?

A. Shanghai B. Beijing C. Xi’an D. Nanjing

Rätt svar: C. Xi’an

Och nu kommer utslagsfrågan.

Ordna följande vetenskapsmän efter födelseland. Börja i USA och gå mot österut.

A. Albert Einstein B. Andrej Sakharov C. Carl Sagan D. Isaac Newton

Rätt svar:

C. Carl Sagan, USA

D. Isaac Newton, Storbritannien

A. Albert Einstein, Tyskland

B. Andrej Sakharov, Ryssland

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Höstrullen

Den 11 november 2014 var sex av oss på Selmamedia på filmfestivalen Höstrullen i lokalen N3 i Trollhättan.

Filmerna som visades på Höstrullen var kortfilmer gjorda av dagliga verksamheter och gymnasier, verksamheterna kom från bl.a. Dals Ed, Göteborg och Borås. De som jag tycker hade den bästa och roligaste filmen var Utsikten gymnasiet från Dals Ed som hade en film om en person som hette Skånestellan som löste problem.

Efter att alla filmerna visats kom det en trampartist som hette Lucas Nilsson som visade och berättade hur han får fram olika ljud. Han visade också klipp från olika filmer som han lagt ljud på som t.ex. Sune i Grekland. Vi gick också på ett studiebesök på Film i väst, där vi fick se dem bygga upp en kuliss.

Efter att vi varit på besöket och satt i väntsalen på stationen hörde vi att det bara var tre minuter kvar innan tåget skulle åka så vi fick springa till tåget som åkte tillbaks hem till Göteborg. När vi skulle beställa färdtjänst från centralstationen fick vi ringa flera gånger och ändra tiderna då jag skulle hämtas. Dagen i Trollhättan var ganska rolig.

Av: Jonas.E

Kims Nyhetsstund 17 november 2014

God morgon och välkomna! Vi startar med utrikes.

En 61-årig man dog i New York i söndags, sedan en okänd person knuffat ner honom på tunnelbanespåret. Polisen har publicerats en video av den misstänkte mördaren, som lämnade stationen i en buss. Och de vet inte vem den misstänkte mördaren är.

Och så inrikes.

En trafikolycka har inträffat mellan en buss och två personbilar på E65 utanför Skurup. Trafiken är helt avstängd i västergående körfält. Ingenting är klart ännu, säger Linda Pleym, informatör till Skånepolisen.

Och så till sist historiska händelser.

1995 En kraftig snöstorm inträffade i Göteborg.

2003 Arnold Schwarzenegger installeras som guvernör i Kalifornien i USA.

1993 Svår bussolycka på en motorväg i Storbritannien som dödar 10 skolbarn.

1869 Suezkanalen öppnas.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

https://www.youtube.com/watch?v=8Lim7eYo7UY&feature=youtube_gdata