Kims Nyhetsstund 29 april 2015

God morgon och välkomna. Vi har två nyheter idag. Vi startar med inrikes.

Från och med november kommer det inte längre gå att köpa vanliga värktabletter som Alvedon och Panodil i mataffären. Läkemedelsverket har fattat beslut om försäljningsstopp för paracetamol i tablettform i detaljhandeln. Orsaken är att allt fler förgiftats av värktabletter sedan försäljning tilläts utanför apotek för snart 6 år sedan.

Och så till sist utrikes.

I lördags drabbades Nepal av en fruktansvärd jordbävning. Richterskalan var på 7,8 och efterskalvet visades på 6,7 i Richterskalan. Nästan 4.500 människor har dött i denna fruktansvärda förödelse. Och ett torn i huvudstaden Katmandu har rasat ner till grunden. Men denna jordbävning är inte lika kraftig som det var i Haiti för 5 år sedan. I denna jordbävning dödades över 200.000 människor.

Och det var allt från nyhetsstunden idag. Vi ses snart igen och i studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETSSTUND:

Kims Frågestund 27 april 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilken typ av sportartikel måste man ha när man åker Tour de France?

A. Skateboard B. Cykel C. Motorcykel D. Rullskridskor

Rätt svar: B. Cykel

2. Vad hette Castors tvillingbror i den romerska mytologin?

A. Collux B. Dollux C. Pollux D. Tollux

Rätt svar: C. Pollux

3. I vilket brittiskt grevskap ligger städerna Torquay, Plymouth och Exeter?

A. Cornwall B. Devon C. Yorkshire D. Somerset

Rätt svar: B. Devon

4. Vilken typ av maträtt är  kalamares?

A. Bläckfisk B. Fiskrätt C. Kötträtt D. Potatisrätt

Rätt svar: A. Bläckfisk

5. Vilken tv-kanals logga är detta?

A. TV2 Norge B. TV2 Danmark C. TV3 Danmark D. TV4 Sverige

Rätt svar: B. TV2 Danmark

6. Vem var kung i Sverige under finska vinterkriget?

A. Gustav VI Adolf B. Carl XVI Gustaf C. Oscar II D. Gustav V

Rätt svar: D. Gustav V

7. I vilket land ligger staden Torrevieja?

A. Argentina B. Spanien C. Chile D. Mexiko

Rätt svar: B. Spanien

8. På vilken kroppsdel sitter menisken?

A. Knäet B. Ryggen C. Huvudet D. Armen

Rätt svar: A. Knäet

9. Vem var programledare för Super Rebus som sändes i TV3 1995?

A. Robert Aschberg B. P.G. Hylén C. Janne Loffe Carlsson D. Hasse Aro

Rätt svar: B. P.G. Hylén

10. Vem har skrivit boken Jack som dessutom filmatiserades?

A. Magnus Uggla B. Peps Persson C. Ulf Lundell D. Robert Gustafsson

Rätt svar: C. Ulf Lundell

11. Vilket lands flagga är detta?

A. Panama B. Papua Nya Guinea C. Tonga D. Singapore

Rätt svar: C. Tonga

12. Vilka har sjungit ledmotívet till tv-serien Vänner?

A. Earth, Wind & Fire B. Sex Pistols C. The Rembrandts D. Guns n Roses

Rätt svar: C. The Rembrandts

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande bokstäver i ordning så att det bildar ett pojknamn.

A. R B. K C. E D. I

Rätt svar:

C. E A. R D. I B. K

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Svenska mässan leva & fungera 2015

Hej alla jag ska berätta för er hur det var på leva & fungera mässa 2015.

När vi kom in fick vi registrera oss för att komma in på svenska mässan, vi skulle vara där och fotografera i 3 dagar, bland annat i vår egna monter där daglig verksamhet var.

bild 1

 

Vi fotograferade olika uppträdande och vi fotograferade på olika kunder som kom och gick på vår monter, men det var inte bara det som vi fotograferade, vi var runt på hela mässan och vi hade en testare som provade på olika saker som hette Jonas.

Det var en mässa med olika hjälpmedel för människor i alla olika åldrar det fanns massa olika hjälpmedel men jag kommer bara att beskriva några stycken.

  1. Permobiler

  2. Sängar

  3. Cyklar

  4. Hjälphundar

bild 2

 

Det var en massa uppträdanden vid vår egen monter på Daglig verksamhet och här kommer det lite bilder på dom olika uppträdanden som var under dom 3 dagar vi var på mässan.

bild 3

bild 4

bild5

bild6

Daglig verksamhet sålde lite grejer på mässan i sin monter, det var bland annat strumpor, mössor, väskor, block, muggar, om det blev en försäljningssuccé vet jag inte…

bild7

bild8

bild9

 

Vi fick god lunch varje dag på incontro, det var en lunchbuffé med massa olika saker på, som sallad, soppa, varmrätt och bröd- det var i alla fall god mat där.

bild10

 

Kims Frågestund 20 april 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu drar vi igång frågestunden.

1. I vilken stad kan man besöka ett torn som lutar?

A. Rom B. Milano C. Pisa D. Perugia

Rätt svar: C. Pisa

2. Var på kroppen sitter stigbygeln?

A. Ögat B. Örat C. Näsan D. Munnen

Rätt svar: B. Örat

3. Vilken typ av dinosaurie är Lillefot i Landet för länge sedan-filmerna?

A. Stegosaurus B. Triceratops C. Apatosaurus D. Tyrannosaurus Rex

Rätt svar: C. Apatosaurus

4. Vem har namnsdag på nyårsafton?

A. Adam B. Eva C. Sylvester D. Svante

Rätt svar: C. Sylvester

5. Vilket av följande program har Robert Aschberg INTE varit programledare?

A. Diskutabelt B. Insider C. Grannfejden D. Room Service

Rätt svar: D. Room Service

6. Vilken veckodag heter Viernes på spanska?

A. Söndag B. Fredag C. Måndag D. Onsdag

Rätt svar: B. Fredag

7. Vad får du om du beställer mahi-mahi på en hawaiiansk restaurang?

A. Delfinfisk B. Hamburgare C. Risrätt D. En hummer

Rätt svar: A. Delfinfisk

8. Vad hette USA:s andra president?

A. George Washington B. Thomas Jefferson C. Abraham Lincoln D. John Adams

Rätt svar: D. John Adams

9. I vilket land ligger staden Mulhouse?

A. Tyskland B. Frankrike C. Schweiz D. Österrike

Rätt svar: B. Frankrike

10. Vem spelade huvudrollen i filmen Skuggor över södern från 1962?

A. James Stewart B. Gregory Peck C. Robert Taylor D. Cary Grant

Rätt svar: B. Gregory Peck

11. Vad heter den här animeserien?

A. Sailor Moon B. One Piece C. Dragon Ball Z D. Pokémon

Rätt svar: B. One Piece

12. Vad heter valutan i Taiwan?

A. Dollar B. Pund C. Yuan D. Yen

Rätt svar: A. Dollar

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande barnprogram i ordning när de dök upp första gången. Börja med den äldsta.

A. Powerpuffpinglorna B. Familjen Flinta C. Scooby-Doo D. Smurfarna

Rätt svar:

B. Familjen Flinta, 1960

C. Scooby-Doo, 1969

D. Smurfarna, 1981

A. Powerpuffpinglorna, 1998

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen.

Skribent: Kim Westman

 

Från den moderna skräppkärringen.

Då var man väl värd att hamna på sängen för kvällen. En god dag är åter till ände. Först ut samling på min dagliga verksamhet. Åka och checka in Leva och Fundera mässan med mycken avancerad funktions teknik för alla slags människor som på nåt vis har funktions hinder vilken för rullstols burna på typ 1800-talet hur de såg ut och även på slutet av 1900-talet och vilka avancerade maskiner som finns idag från bilar, rullstolar, sängar, gåbord, gåstolar och allt van människans fantasi har kunnat skapa fram, helt fantastiskt och enormt kul att se så låt människan fortsätta med denna enormt skickliga utveckling så att det även om hundra år är ännu bättre och ännu mer fantastiskt. Möte en trevlig schysst kille där som jag pratade lite med han vinkade även åt mig när han skulle gå då han såg mig vid utgången denna lilla schest kändes gott i hjärtat blev lite uppmuntrad. Ja sen åkte man till vårdcentralen och genom gick undersökningar och provtagningar, man känner sig då som ett forsknings objekt men man står gärna ut ihop om att det man själv genomgår idag imorgon ska kunna hjälpa någon annan trots allt så är det ju all forskning som fått människor att komma så här långt som vi gjort idag. Sen på bostödsgruppens träffpunkt umgås med härliga människor som en toppen avslutning på dagen, lite renare blev det därute och vila innan morgon dagens nya äventyr mitt i detta fantastiska jorde liv och utvecklande insikter som bygger en god framtid.

aaa

Kims Nyhetsstund Special – Månaden April

God morgon och välkomna till detta specialinlägg på Selma Media-gruppen. Idag ska det handla om månaden April:

April är årets fjärde månad i den gregorianska kalendern och har 30 dagar. Den innehåller årets 91:a till 120:e dag. Namnet kommer av latinets aprillis, av aperire, öppna. Betydelsen härstammar sannolikt från att jorden öppnar sig när växter börjar gro. Och i Sverige kallades den här månaden för länge sedan gräsmånad eller grödemånad. Den 1 april ska man enligt tradition luras, eftersom den kallas för April Fools Day. Påsken kan infalla ibland i april eller i slutet av mars. På Island firas den första sommardagen torsdagen mellan den 19 och 25 april. Valborgsmässoafton firas den 30 april. Och Världshälsodagen firas den 7 april.

Och det var allt från nyhetsspecialen idag. I studion: Kim Westman och Hej då!

Skribent: Kim Westman