Kims Frågestund 29 juni 2015 XL-utgåva

God morgon och välkomna till den sista frågestunden för denna termin. Idag ska jag ställa 25 frågor och en utslagsfråga. Så ta fram penna och papper för nu kör vi frågestunden.

1. Vilken Disney-figur heter Mickey Mouse på engelska?

A. Musse Pigg B. Janne Långben C. Mimmi Pigg D. Kalle Anka

Rätt svar: A. Musse Pigg

2. Vilken typ av nötter är det i chokladbiten Snickers?

A. Pekannötter B. Valnötter C. Jordnötter D. Hasselnötter

Rätt svar: C. Jordnötter

3. I vilken indisk delstat ligger städerna Calcutta och Darjeeling?

A. Uttar Pradesh B. Kerala C. Västbengalen D. Goa

Rätt svar: C. Västbengalen

4. Vad står förkortningen PRO för?

A. Pensionärernas rättsorganisation B. Pensionärernas riksorganisation C. PAY RAW OVER D. Plasträttsorganisationen

Rätt svar: B. Pensionärernas riksorganisation

5. Vem har sjungit låtarna Rumba i engelska parken och Dagny?

A. Little Gerhard B. Jerry Williams C. Rock-Olga D. Owe Thörnqvist

Rätt svar: D. Owe Thörnqvist

6. I vilket land ligger floderna Irtysh och Lena?

A. Ryssland B. Vitryssland C. Ukraina D. Georgien

Rätt svar: A. Ryssland

7. Vem spelade huvudrollen som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean-filmerna?

A. Orlando Bloom B. Johnny Depp C. Russel Crowe D. Robert Downey Jr.

Rätt svar: B. Johnny Depp

8. Vem av följande kungar har regerat längst?

A. Carl XVI Gustaf B. Gustav V C. Karl XII D. Karl XV

Rätt svar: B. Gustav V 43 år (1907-1950)

9. Vad är huvudingrediensen i kroppkakor?

A. Köttbullar B. Stekt fläsk C. Stekt fisk D. Stekt kyckling

Rätt svar: B. Stekt fläsk

10. Till vilket årtal åkte Marty McFly till i den första Tillbaka till framtiden-filmen?

A. 1945 B. 1935 C. 1955 D. 1965

Rätt svar: C. 1955

11. Vad är Courier, Arial och Playbill exempel på?

A. Leksakstillverkare B. Bilmodeller C. Typsnitt D. Sällskapsspel

Rätt svar: C. Typsnitt

12. Vilket datum firar Kina sin nationaldag?

A. 4 juli B. 3 augusti C. 23 september D. 1 oktober

Rätt svar: D. 1 oktober

13. I vilket landskap ligger orterna Ockelbo och Sandviken?

A. Gästrikland B. Östergötland C. Uppland D. Närke

Rätt svar: A. Gästrikland

14. Vad heter programledaren Rickard Sjöberg i andranamn?

A. Mattias B. Markus C. Lukas D. Albin

Rätt svar: D. Albin

15. På vilken kroppsdel sitter irisen?

A. Tarmarna B. Knäna C. Öronen D. Ögonen

Rätt svar: D. Ögonen

16. Vad får du om du beställer bouillabaisse på en fransk restaurang?

A. Köttsoppa B. Fisksoppa C. Stekt kött D. Stekta skaldjur

Rätt svar: B. Fisksoppa

17. Vem har komponerat den berömda Tolvskillingsoperan?

A. Beethoven B. Händel C. Brecht D. Mozart

Rätt svar: C. Brecht

18. Vad av följande är INTE ett schweiziskt chokladmärke?

A. Toblerone B. Lindt C. Cremant D. Marabou

Rätt svar: D. Marabou

19. Vem grundlade Sankt Petersburg?

A. Alexander den store B. Peter den store C. Konstantin D. Nero

Rätt svar: B. Peter den store

20. Under vilket namn är rocksångaren Farrokh Bulsara mer känd?

A. Iggy Pop B. Freddie Mercury C. Gene Simmons D. Ryan Adams

Rätt svar: B. Freddie Mercury

21. Vad är antracit?

A. Bergart B. Skadeväxt C. Sillfisk D. Druvsort

Rätt svar: A. Bergart

22. På vilket språk heter tv-programmet Vem vill bli miljonär Legyen ön is Milliomos?

A. Finska B. Slovakiska C. Ungerska D. Polska

Rätt svar: C. Ungerska

23. I vilken stad kan man besöka Sixtinska kapellet?

A. Milano B. San Remo C. Rom D. Venedig

Rätt svar: C. Rom

24. Vem har namnsdag den 30 september?

A. Ragnar B. Per C. Helge D. Anders

Rätt svar: C. Helge

25. Vilket av följande Super Mario-spel dök prinsessan Daisy upp för första gången?

A. Super Mario Land B. Super Mario World B. Super Mario Bros. D. Super Mario Bros. 3

Rätt svar: A. Super Mario Land 1989

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande frukter i bokstavsordning.

A. Banan B. Blåbär C. Passionsfrukt D. Mango

Rätt svar:

A. Banan

B. Blåbär

D. Mango

C. Passionsfrukt

Och det var allt från frågestunden den här terminen. Vi ses i höst igen med nya frågor och förhoppningsvis nya svar. Ha en glad sommar.

Skribent: Kim Westman

 

Från den moderna skräpkärringen.

Idag åkte jag EL-Buss hamnade på VOLVO OCEAN RACE det var en trevlig promenad trots att det värkte i bena som bara den sista biten var svårast att gå för mig och mina enorma värk nästan började gråta fick lite lindring i ryggen av massagestolarna de hade och såg olika fordon och båtar som de lanserade som FRAMTIDENS GÖTEBORG i hela det området och det är så sant bara TILLSAMMANS kan vi göra detta hålla vår stad levande men tyvärr även där fast där fanns då människor som tänkte framtiden låg en del skräp inte så mycket dock och de arbetade hela tiden renova gubbar där, men för FAMTIDENS skull plockade jag ändå mina 3 SKRÄP om dagen på den plasten också. Ha det gott hoppas du gör samma där du går vägen fram?

5-underwater-life-michal-bednarek

Galakvällen.

På kvällen fredagen den 5/6 var det en galakväll för funktionshindrade på Lorentsbergteatern, på galakvällen uppträdde grupper från olika verksamheter i Göteborg med omnejd där pengarna skulle gå till ett projekt i Tanzania, Rwanda och Sverige som heter Come – Together, för att ge barn med funktionshinder en möjlighet att gå i skolan. Innan det startade gick Kim runt i det soliga vädret och frågade folk om hur de trodde att galakvällen skulle bli. Presentatörer på galakvällen var Ken Wennerholm från musikgruppen Triple & Touch och Maria Dahl från fotbollsklubben Grunden Bois. Egentligen skulle Knut Angered varit en av presentatörerna men han fick förhinder så Ken fick hoppa in istället. Det var både sång och teateruppträdanden under kvällen som var väldigt roliga att se och lyssna på.

Jonaspågalan

 

 

Kims Frågestund 22 juni 2015

God morgon och välkomna till den näst sista frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu kör vi igång.

1. I vilken stad kan du besöka nöjesparken Tivoli?

A. Göteborg B. Helsingfors C. Köpenhamn D. Ålborg

Rätt svar: C. Köpenhamn

2. Vilken komikerduo satte upp revyn Varning för barn 1977?

A. Helan & Halvan B. Magnus & Brasse C. Filip & Fredrik D. Tom & Jerry

Rätt svar: B. Magnus & Brasse

3. Vilken maträtt har sitt ursprung kring området New Orleans i Louisiana?

A. Paella B. Risotto C. Jambalaya D. Curryris

Rätt svar: C. Jambalaya

4. Vem spelade huvudrollen som Axel Foley i filmen Snuten i Hollywood från 1984?

A. Chris Rock B. Samuel L. Jackson C. Curtis Jackson D. Eddie Murphy

Rätt svar: D. Eddie Murphy

5. På vilken kroppsdel sitter strålbenet?

A. Armbågen B. Huvudet C. Knäet D. Foten

Rätt svar: A. Armbågen

6. Vilket jeansmärke har en dödskalle i logotypen?

A. Levis B. Cheap Monday C. Diesel D. Jack Jones

Rätt svar: B. Cheap Monday

7. I vilken engelsk stad föddes författaren och dramatikern William Shakespeare 1564?

A. Birmingham B. Fulham C. Stratford-upon-Avon D. Cardiff

Rätt svar: C. Stratford-upon-Avon

8. Vem var det som ledde Grisbuktsinvasionen 1959?

A. Jose Ramon Fernandez B. Che Guevara C. Erneido Oliva D. Fidel Castro

Rätt svar: D. Fidel Castro

9. Vilket bilmärke har gjort modellerna S60 och V70?

A. Saab B. Volvo C. Scania D. Volkswagen

Rätt svar: B. Volvo

10. Vilken dansk kung föddes 1481 på Nyborgs slott?

A. Fredrik I B. Kristian II B. Kristian III D. Kung Hans

Rätt svar: B. Kristian II

11. I vilket land ligger städerna Konya och Erzurum?

A. Iran B. Irak C. Turkiet D. Syrien

Rätt svar: C. Turkiet

12. I vilken amerikansk stad öppnade Coca-Cola Company 1886?

A. Memphis B. Atlanta C. Eugene D. Los Angeles

Rätt svar: B. Atlanta

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande författare efter födelseår. Börja med den äldsta.

A. Harold Pinter B. Doris Lessing C. Selma Lagerlöf D. John Steinbeck

Rätt svar:

C. Selma Lagerlöf, 1858 D. John Steinbeck, 1902 B. Doris Lessing, 1919 A. Harold Pinter, 1930

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Från den moderna skräpkärringen.

Vilken spännande film man såg idag San Andrew många små pusselbitar in i livspusslets alla klyschor man fick där och känslomässigt hade den lagom av allt och inte alltför verklighets främmande men ändå med en viss överdramatisering som filmer nästan alltid är för att dra folk. vilka vackra ögon dottern hade hur får man så genom klara ögon utan tillstymmelse till en dimsyn eller några röda streck verkar helt bekymmerslös en sådan människas klara blick.en sen där staden rasera…t förde mina tankar till en helt nedskräpad värld där kan ingen bo under normala omständigheter och skulle troligen snart bakterierna öka och sprida sjukdomar en sådan värld vill man inte ha. detta gott FOLK är vad jag varje dag försöker förmedla på olika sett för att ALLA ska förstå och låt oss alla vara som den lille killen Ollie  i filmen. det är nog bäst att vi följer henne trots att alla andra resonerar på ett annat sett gå inte bara med strömmen utan tänk själv vad som kan vara det rätta. jag proklamerar 3 SKRÄP om dagen utifrån räddar världen om ALLA eller de flesta hjälper till det kanske inte är lika överdramatiserad verklighet men ett ord som de flesta tyvärr tänker emot att det ligger inte på mitt bord det är så att om inget göra blir det inte bra likaväl som 1.1=2 så ökar också varje skräp högen dar ute och kan bli rent dödlig om det blir för mycket bättre då att ta det lilla medan tid finns trots att det inte är alltför överdramatiserat så blir verklighetens väldigt farlig om det får fortsätta sin gilla gång så bli en av de som går emot strömmen och inse DU är en liten men naggande god vardagshjälte när du som jag plockar dina 3 skräp om dagen för en bättre framtid för ALLA imorgon trots att jorden inte går under så kan den driva människosläktet till yttersta kanten och ta väldigt många människo liv i onödan så du gör ett underverk bara genom att plocka 3 skräp om dagen lägga det på ett sådant ställe som är bra för människas och naturens bästa. god natt sov gott och hjälp till du med för en evig seger TILLSAMMANS KAN VI!!!

583340c5ef270a6dfaf38c34f661ed30

Kims Frågestund Special 17 juni 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag kommer frågorna att handla mestadels om:

KATTEN GUSTAF!

Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. Vad heter Gustaf på engelska?

A. Obama B. Roosevelt C. Garfield D. Grant

Rätt svar: C. Garfield

2. Vad heter Katten Gustafs husse?

A. Harald B. Jon C. Jörgen D. Jakob

Rätt svar: B. Jon

3. I vilken delstat bor katten Gustaf?

A. Texas B. Illinois C. Wyoming D. Indiana

Rätt svar: D. Indiana

4. Vad heter Gustafs hund?

A. Ådi B. Anton C. Hoppy D. Pedro

Rätt svar: A. Ådi

5. Vilken pastarätt är Gustaf förtjust i?

A. Spaghetti med köttfärssås B. Pasta Carbonara  C. Lasagne D. Pasta med tomatsås

Rätt svar: C. Lasagne

6. Vad heter Katten Gustafs skapare?

A. John Davis B. Jim Davis C. Jacob Davis D. Benny Davis

Rätt svar: B. Jim Davis

7. Vilket djur brukar ständigt dyka upp ibland hos Gustaf?

A. Ekorre B. Ko C. Spindel D. Andra katter

Rätt svar: C. Spindel

8. På vilket språk heter Gustaf Pusur?

A. Isländska B. Danska C. Norska D. Färöiska

Rätt svar: C. Norska

9. Vad heter Jons flickvän?

A. Anna B. Liz C. Susanna D. Paris

Rätt svar: B. Liz

10. Vem gjorde rösten till Gustaf i filmen med samma namn som kom 2004?

A. Robin Williams B. Rowan Atkinson C. Tom Cruise D. Bill Murray

Rätt svar: D. Bill Murray

11. En gång beställde Jon och Gustaf tio pizzor. Vad var det på toppen på pizzan?

A. Salami B. Pepperoni C. Ansjovis D. Oliver

Rätt svar: C. Ansjovis

12. Vilket företag ges ut den svenska serietidningen av Gustaf?

A. Kärnan B. Egmont C. Nordisk Film D. Brio

Rätt svar: B. Egmont

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande födelsedagsålder med rätt årtal: 1980, 1983, 1989 och 1994.

A. 5 år B. 11 år C. 16 år D. 2 år

Rätt svar: D. 2 år – 1980 A. 5 år – 1983 B. 11 år – 1989 C. 16 år – 1994

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman