Midsomer murders

Midsomer murders är en engelsk deckarserie som är producerad av bolaget Bentley Productions A&E Television Networks. Första gången man kunde se serien på tv var 1997 då med skådespelaren John Nettles känd från tv – serien Bergerac i rollen som kommissarie Tom Barnaby (DCI Barnaby).

Staden Midsomer – Norton som ligger i Somerset lånade manusförfattaren Brian True – May namnet ifrån när han skrev serien, när han skrev serien tog han också med namnen på flera av byarna som låg i närheten av Midsomer.

Några av originalskådespelarna

John Nettles: Tom Barnaby Jane Wymark: Joyce Barnaby Daniel Casey: Gavin Troy Laura Howard: Cully Barnaby Jason Hughes: Ben Jones Kirsty Dillon: Gail Stephens.

Ursprungligen är serien baserad på deckare skrivna av författaren Caroline Graham. Minst fem böcker har gjorts till tv eller film. Ett av de bästa avsnitten tycker jag är The Killings at Badger´s Drift.

Efter att Nettles hade hoppat av serien tog Neil Dudgeon över rollen som kommissarie John Barnaby. Hughes fortsatte i någon säsong till men sedan hoppade också han av serien, hans roll som assistent till Barnaby togs över av Gwilym Lee i rollen som Charlie Nelson.

Orsaken till att Neil också fick heta Barnaby i serien var att i länder som serien sålts till heter serien Barnaby eller Kriminalkommissarie Barnaby t.ex. Danmark, och om man gett honom ett annat namn hade man fått byta namn på hela serien. Några nya skådespelare i serien: Neil Dudgeon: John Barnaby Fiona Dolman: Sarah Barnaby Tamzin Malleson: Dr. Kate Wilding Gwilym Lee: Charlie Nelson

Flera kända skådespelare har varit med i serien bl.an. Orlando Bloom från Sagan om Ringen och Joss Ackland från Dödligt vapen 2.

Av Jonas:E

Jason Hughes

Kims Nyhetsstund 27 juni 2016 – Special

God morgon och välkomna till den allra sista nyhetsstunden med mig, Kim Westman. I drygt 4 års tid har vi rapporterat runt om i världen. Men nu under de sista åren har det blivit lite segt, men man ska gå vidare i livet. Och idag ska vi prata om brexiten:

I torsdags var det dags för Storbritannien att rösta om de skulle vara kvar i EU eller inte. Och svaret blev brexit på riktigt. Och under hela midsommaraftonen så sände de extra nyhetssändningar både i SVT och TV4. Anledningen var att de vill lämna EU. Och pundet har gått ner kraftigt sen när de lämnade. Men nu vill skottarna bli självständiga igen, men det vil inte Storbritannien. Och premiärministern David Cameron avgår i oktober och det ryktas att Boris Johnson kan ta över. Det är alltså Londons borgmästare. Och vad som händer nu under de närmaste dagarna i England vet vi inte än.

Och hörni, nu ska jag bara vilja säga: Tack alla ni som har följt mig under de närmaste 4 åren och nu får ni jättegärna läsa på Aftonbladet eller Expressen. Men jag kommer inte att sluta på Selma Media ännu: Däremot kommer jag att göra en ny frågestund lite mer i Jeopardy-format. Så nu får ni ta hand om varandra, så kanske vi ses i något annat sammanhang. Ha det så bra och Hej då!

Skribent: Kim Westman

KIMS NYHETSSTUND 2012-2016  R.I.P.

021

Kims Frågestund 20 juni 2016

God morgon och välkomna till den sista frågestunden för denna säsong. Och idag ska vi ställa 14 frågor och en utslagsfråga.

1. Vad heter Belgiens huvudstad som utsattes för ett terrordåd den 22 mars i år?

A. Brugge B. Antwerpen C. Gent D. Bryssel

Rätt svar: D. Bryssel

2. Vad heter allas vår fotbollsstjärna Zlatan i efternamn?

A. Rakitic B. Ibrahimovic C. Vrban D. Pavlovic

Rätt svar: B. Ibrahimovic

3. Vad är börek?

A. En stad i Turkiet B. Ett klädesplagg C. En maträtt D. En cigarr

Rätt svar: C. En maträtt

4. Från vilket land kom författaren George Orwell?

A. Storbritannien B. Irland C. Indien D. Pakistan

Rätt svar: C. Indien

5. Hur många år fyllde allas vår seriekatt Gustaf år i går?

A. 28 B. 38 C. 48 D. 58

Rätt svar: B. 38 år

6. I vilket amerikansk delstat ligger städerna Hershey och Gettysburg?

A. New Jersey B. Michigan C. North Carolina D. Pennsylvania

Rätt svar: D. Pennsylvania

7. Vem av följande artister har varit med i tv-programmet Har du hört den förut?

A. Östen Eriksson B. Lotta Engberg C. Oscar Zia D. Sanna Nielsen

Rätt svar: A. Östen Eriksson

8. Vad är Pikachu, Bulbasur och Squirtle exempel på?

A. Typsnitt B. Bakningsprodukter C. Pokémon D. Figurer i Sagan om ringen

Rätt svar: C. Pokémon

9. I vilket land ligger berget Grossglockner?

A. Schweiz B. Österrike C. Tyskland D. Frankrike

Rätt svar: B. Österrike, 3 797 meter

10. Vem har målat den berömda taken i Sixtinska kapellet i Rom?

A. Vespucci B. Michaelangelo C. Rafael D. Da Vinci

Rätt svar: B. Michaelangelo

11. Vad heter filmen North by Northwest på svenska?

A. I sista sekunden B. Fåglarna C. I sista minuten D. I sista timmen

Rätt svar: C. I sista minuten, Cary Grant

12. Vilket filcknamn sjöng dansbandslegendarna Sten & Stanley om?

A. Rut B. Rita C. Magdalena D. Margareta

Rätt svar: D. Margareta

13. I vilket land betalar man med valutan lira?

A. Israel B. Libanon C. Turkiet D. Saudiarabien

Rätt svar: C. Turkiet

14. Vem har skrivit den berömda boken Dora Diamant som dessutom blev författarens sista?

A. Hesse B. Franz Kafka C. Goethe D. Mendelsson

Rätt svar: B. Franz Kafka

Och nu till sista utslagsfrågan:

Ordna följande filmer i ordning efter produktionsår. Börja med den äldsta.

A. American Pie B. Jönssonligan på Mallorca C. Cykeltjuven D. Min onkel

Rätt svar: C. Cykeltjuven, 1948, D. Min onkel, 1958, B. Jönssonligan på Mallorca, 1989, A. American Pie, 1999

Och det var allt från frågestunden för den här gången. Till hösten kommer vi nog att ändra lite grann på det hela, och att det ska vara mer Jeopardy-stuk. Ni får alltså välja bland sex kategorier och vi spelar detta en gång.

Ha det så bra! Vi ses snart och glad sommar

Skribent: Kim Westman

021

Kims Nyhetsstund 13 juni 2016

God morgon och välkomna till nyhetsstunden. Vi börjar med utrikes.

Igår sköts 50 personer till döds på en gayklubb i Orlando, Florida i USA. Och det räknas som en av de värsta masskjutningarna i modern tid. Gärningsmannen kunde skjutas till döds av polis, och polisen säger att det rör sig om ett terrorattentat. Och USA:s president Barack Obama talade igår till amerikanska folket om detta. Och jag säger det igen: Jag tycker att alla människor skall vara snälla, glada och lyckliga, och inte behöva bråka om det lilla. Så tycker jag.

Och så till sist sport.

Ikväll gäller det. Ikväll drar den första utav våra 3 matcher i Fotbolls-EM i Frankrike. Det är nämligen Sverige-Irland och SVT direktsänder matchen ikväll klockan 18.00. Och vi får väl hoppas att Sverige vinner och att våran stjärna Zlatan skjuter rakt in i mål. Missa inte det!

Och det var allt från nyhetsstunden idag. I studion: Kim Westman och Hej då!

Skribent: Kim Westman

021

Kims Frågestund Special 8 juni 2016

God morgon och välkomna till frågestunden special. Nu är det mindre än 2 veckor kvar till allsångsprogrammen som drar igång. Lotta på Liseberg börjar den 27 juni och Allsången på Skansen den 28 juni. Och dagens frågestund handlar om allsångslåtar. Ni kommer att få se en vers från en känd melodi och ni ska gissa vem eller vilka som har gjort låten. Lycka till!

1. Jag tror, jag tror på sommaren, jag tror, jag tror på sol igen?

A. Lena Olin B. Lasse Dahlqvist C. Mats Olin D. Robert Broberg

Rätt svar: C. Mats Olin

2. Engelska flottan har siktats vid Vinga, oh boy, oh boy, oh boy?

A. Evert Taube B. Lasse Dahlqvist C. Lasse Lönndahl D. Jan Johansen

Rätt svar: B. Lasse Dahlqvist

3. Eloise är en mer än bara vänner?

A. Vikingarna B. Matz-Bladhs C. Arvingarna D. Thorleifs

Rätt svar: C. Arvingarna

4. I Roslagens famn på den blommande ö, där vågorna kluckar mot strand?

A. Robert Aschberg B. Lotta Engberg C. Ingvar Oldsberg D. Evert Taube

Rätt svar: D. Evert Taube

5. Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen?

A. Lennart Hagvall B. Green Day C. Christer Sjögren D. Brolle

Rätt svar: A. Lennart Hagvall

6. Befälhavaren på Ångermanälven?

A. Olle Ljungström B. Freddie Wadling C. Prince D. Leppe Sundewall

Rätt svar: D. Leppe Sundewall

7. Gulligullan, som en gök (Koko)?

A. Arvidsjaur-Jokke B. Arjeplog-Mats C. Jokkmokks-Jokke D. Rättviks-Nisse

Rätt svar: C. Jokkmokks-Jokke

8. Pop opp i topp, det är toppen i år, pop opp oppi topp pop?

A. Mora Träsk B. Thore Skogman C. Alice Timander D. Git Gay

Rätt svar: B. Thore Skogman

9. Ingenting går upp mot gamla Skåne?

A. Edvard Persson B. John Elfström C. Siw Malmqvist D. Åke Söderblom

Rätt svar: C. Siw Malmqvist

10. Jag trivs bäst i öppna landskap?

A. Ulf Lundell B. Bellman C. Kicki Danielsson D. Bonnie Tyler

Rätt svar: A. Ulf Lundell

11. Det var dans bort i vägen på lördagsnatten?

A. Larz-Kristers B. Vikingarna C. Black Jack D. Sven-Ingvars

Rätt svar: D. Sven-Ingvars

12. Fyra bugg och Coca-cola, spela freestyle med fräck musik?

A. Elisabeth Andreassen B. Lotta Engberg C. Joakim Berg D. Tommy Körberg

Rätt svar: B. Lotta Engberg

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen. Ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

021

Kims Frågestund 1 juni 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Vi startar nu direkt.

1. Vilken basketstjärna var med i filmen Space Jam från 1996?

A. Magic Johnson B. Michael Jordan C. Dennis Rodman D. Charles Barkley

Rätt svar: B. Michael Jordan

2. I vilken sport kan man göra en topspin?

A. Fotboll B. Bowling C. Tennis D. Bågskytte

Rätt svar: C. Tennis

3. Vad heter kroppens längsta ben?

A. Kindbenet B. Armbenet C. Lårbenet D. Nyckelbenet

Rätt svar: C. Lårbenet

4. Vad av följande är INTE namnet på ett spel i Bingolotto?

A. Färgfemman B. Finalspelet C. Sverigelotten D. Nyhetshjulet

Rätt svar: D. Nyhetshjulet

5. Vad heter Ecuadors huvudstad?

A. Lima B. Bogota C. La Paz D. Quito

Rätt svar: D. Quito

6. Om du beställer en bouillabaisse på en fransk restaurang, vad får du då?

A. Fläsklägg B. Fisksoppa C. Kycklinggryta D. Köttfärssås

Rätt svar: B. Fisksoppa

7. Vilken av följande operor är skriven av Giacomo Puccini?

A. Madame Butterfly B. Giselle C. Turandot D. Tolvskillingsoperan

Rätt svar: C. Turandot

8. Vem var amerikansk president när statsministern Olof Palme mördades?

A. Jimmy Carter B. Ronald Reagan C. George Bush den äldre D. Bill Clinton

Rätt svar: B. Ronald Reagan

9. Vad heter huvudstaden i Vanuatu?

A. Port Vila B. Suva C. Port Moresby D. Wellington

Rätt svar: A. Port Vila

10. Vilket datum har namnen Robert och Robin namnsdag?

A. 3 april B. 4 maj C. 7 juni D. 8 juli

Rätt svar: C. 7 juni

11. Vilken tysk stad kan man besöka slottet Charlottenburg?

A. Potsdam B. Berlin C. München D. Kaiserslautern

Rätt svar: B. Berlin

12. När började amerikansk inbördeskriget?

A. 1781 B. 1861 B. 1921 C. 1991

Rätt svar: B. 1861

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande filmer i ordning när de kom. Börja med den senaste.

A. Anna Karenina B. Fyra farliga friare C. Iron Man D. Mr. Beans semester

Rätt svar:

C. Iron Man, 2008 D. Mr. Beans semester, 2007, A. Anna Karenina, 1935 B. Fyra farliga friare, 1932.

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen!

Skribent: Kim Westman

021