Antoine Om Skateboarding!

Skateboarding

Bild

 

Skateboarding Around The World

http://www.youtube.com/results?search_query=skate%20world&sm=3

                                      Skateboarding Years

              1950’s, 1960’s 1970’s 1980’s, 1990’s and 2000’s

                                        1950’s

                  Skapandet Av Skateboarding

Skateboarding först började i året av 1950, när hela Kaliforniens surfare hade inga vågor att surfa på plana dagar. Och så när dem inte hade vågor att surfa på började dem försöka surfa på gatorna, på galna sätt. Det är inte känt vem som var den första personen att göra en styrelse, men det verkar som om inte en enda person som kom upp med idén att åka skateboard, är det troligt att flera personer kom med samma idé samtidigt. Olika människor påstod sig ha varit den första uppfinnaren av skateboard, men inget har visat sig förrän nu, och förmodligen inte någonsin. Skateboarding är fortfarande en konstig och galen uppfinning för tillfället. De första skateboardåkare började idén genom att surfa på trälådor eller skivor med rullskridskohjul på botten ner för kullar. Eftersom det inte var en funktionell skateboard var det nästan säkert att om du försökte så skulle du bli skadad, för skateboard förutsatt ingen säkerhet eller kontroll. Eftersom det var en sport på väg att skapas någon galen och dum idé gick, om man hade modet att prova det räknas som skateboarding, och så genom så började skateboards utvecklas att bli bättre. Snart hopprutorna ersattes av plankor, och snart företagen såg ett företag i skateboard, och började göra däck av pressat trä, ungefär hur skateboard däck görs idag. Vid denna tid så började skateboard ses som en hobby efter surfa eller en ersättning för att surfa på plana havsdagar.

 

1960’s

 Den stora nyheten i 60-talet var det att nu företag faktiskt tillverkade delar till riktiga skateboards, de som arbetade. Företag som Larry Stevensons Makaha och Hobie Alters. Hobie var de som såg den stora möjligheten i skateboard inspirerad av surfing. Några av de namn som är ihågkommen tills i dag är pionjärer inom surfning och skateboard var, Bill och Mark Richards, Dannu Bearer, Bruce Logan och Torger Johnson. Konsten att skateboarding var en plötslig hit, det blev populärt nästan från natt till dag. Företagen var våldsamt konkurrerande mellan varandra för att hålla jämna steg med efterfrågan på marknaden. En häpnadsväckande faktum är att under en treårsperiod över 50 miljoner skateboard såldes. Skateboarding har blivit en så populär sport som 1963, att det första skateboard tävling någonsin att hända ägde rum i Hermosa Beach, Kalifornien. Olyckligtvis snart efter en katastrof inträffade i skateboardhistoria, 1965 en grupp av så kallade säkerhetsexperter sade skateboard för att vara en osäker sport. Dessa trodde experter manade butikerna att sluta sälja skateboards, samt övertygande föräldrar att inte låta sina barn köpa skateboards. Denna krasch i skateboard världens popularitet var  bara en av de första nedgångar i historien om skateboarding.

 

                                    1970’s

Även i dåliga tider för skateboardindustrin riktiga skateboardåkare dog aldrig, och hela tiden sökt nya sätt att förbättra skateboards. Under nedgången av skateboards som sägs vara osäkra, var det Larry Stevenson som orsakat förändringen i skateboards för att föra dem tillbaka till att vara populär. Larry uppfann Tail Kick, Tail Kick var ett lyft på den bakre delen av skateboarddäcket, Denna Tail Kick skulle höja den främre delen av skateboarden. Tail Kick ledde till möjligheten att utföra en större mängd olika knep och också leda till grundandet av skateboardstil. Snart en av de största uppfinningar inträffade, var Urethane hjul som uppfanns 1973, detta avsikter revolutionerade sporten. Dessa nya hjul gav skateboardåkare mer grepp, vilket gjorde möjligheten till att rida väggar. Urethane hjul gav också åkaren högre hastigheter, och när hjulen kombinerades med de också nyuppfunna specifika skateboard metall konsten att åka skateboard var helt revolutionerat. Skate trucksen var en metallstruktur som håller hjulen på däck och även gör det möjligt för föraren att vända med om att lyfta framhjulen. Skate däck blev också ungefär sju millimeter bredare, vilket ger bättre stabilitet och lättare åkande. Alla dessa innovationer ledde till åkare hade svårigheten att manövrar till nya nivåer. Vid den tidpunkt de huvudsakliga knep byggde på surf manövrar utförs på plan mark eller på banker. Som tomma pooler och cylindriska rör började utforskas som ny skateboard terräng för första gången någonsin. Senare under 70-talet hade skateboard passerat genom en stor ökning i popularitet igen, ledde denna tillväxt till skapandet av ett stort antal olika konkreta skate parker. Och skateboard började också att skapa ett nytt företag, en mängd professionella åkare, tidskrifter och filmer kom in i skateboardmarknaden. Skateboarding började också förgrenar sig i olika stilar, det blev den moderna perioden för skateboard. Skateboarding har utvecklats till att omfatta de nya stilar av vert skating, slalom, störtlopp, freestyle, och lång hopp. Under 70-talet några av de viktigaste innovationerna inträffade i stil och tricks för skate åkning. Dessa framsteg inkluderade Aerial, Invertera, och Ollie. Ollie tros vara den enskilt viktigaste trick i utvecklingen av skateboarding, för det är basen för de flesta skateboard tricks, tillsammans med Kickturn. 70-talet präglades av de första stjärnorna i skateboarding. Dessa karaktärer inspirerade många och blev märkt i historien, dem första riktiga stora namnen. Dessa stjärnor var Tony Alva, Jay Adams och Stacy Peralta. Dessa killar blev en stor del av skateboarding , men de ville inte sluta som skateboard åkare, med tiden skapade de till och med egna skateboardföretag, och producerade produkter som visade ur ögonen på riktiga åkare, inte enkla affärs män. I slutet av 70-talet kom en växande försäkring och avtagande av närvaro till sporten, det tvingade de flesta skate parker i konkurs, och återigen skateboard går in i en lågkonjunktur.

   1980’s

I årtiondet av 1980 fanns det några nya uppfinningar, men det var mestadels präglats av den nya stilen av skateboard. Plywood ramper var något som också skapat en annan typ av åkning. Den största nyheten var street style skating, detta ledde till en annan typ av åkare. Ett slags rebellåkare, de som trodde på en gör- det-själv- attityd, var de tvungna att nästan ha en underjordisk, rebellisk attityd. De åkare började skapa sina egna små parker, på bakgårdar och tomma partier med hjälp av dem nya plywoodramper. Genom att göra så skapade de nya unriden grunder för skridskoåkning. De använde väggar, rails och vände dessa områden i fria områden, fria skate parker. De få saker som förändrade själva skateboardingen var helt enkelt anpassningar till de tidigare befintliga delar. De nya företag som producerade de modifierade trucksen och hjul var skate ägda bolag, därför förändringarna hjälper skateboarding för framsteg var de anpassningar gjorts så att olika knep skulle kunna utvidgas. 80-talet hade sin egen generation av stjärnor, några som faktiskt fortfarande ibland deltar i turneringar än i dag . Sådana som Tony Hawk och Steve Caballero. Men på slutet av 80-talet skating blev mer om
street skating och Vert skating långsamt kvar och förlorade popularitet. Street hade sina egna stjärnor, som Mark Gonzales, Natas Kaupas, och Mike Valley. Men dessa stjärnor var bara den första generationen av street stjärnor, för street skating främjas också många andra stjärnor senare genom tiden. Stjärnorna i skateboarding har tunga influenser på sporten, och de flesta har skapat egna företag. Skateboarding har skapat en cirkel av sin egen. Det har underblåst av en mängd olika objekt. cirklar där nya företag, nya svåra terräng för att främja en utmaning att åka, och en ny hardcore attityd åkare. Men sin största källa till känsla är den ständigt nya generationen av barn, som älskar den spännande spänningen av adrenalin som rusar i genom en när dem skejtar. Och Ollie var nu befordrad till att vara själ grunden för 80 % av gatu trick, och ca 60 % av Vert manövrar.

 

1990’s

Än en gång var skateboarding en sport som hade en uppåtgående sving 1995. Detta främst på grund av den första ESPN överföringen av de första Extremespel. Skate popularitet nu sköt i höjden igen, för sport överföring till allmänheten tjänade eliminera tanken på skateboard är en rebell sport. Och än en gång under 1996 Extreme spel där överförs till miljontals människor över hela världen, exponera sporten skateboard till världen. 1997 skateboard ingick också i Winter X Games, ytterligare främja det genom media. Mediernas inverkan på sporten flyttade den från att vara en underjordisk sport till en publiksport. Skateboarding blev också en annonsering verktyg, för ett stort antal av världen av manlig ungdom följt sporten.

 

Och återigen förändringar skett i skateboarding historia. Efter ett kort ögonblick av Vert skating på väg att glömmas bort, nu började det att hitta tillbaka in i skateboard världen. Det var så att det blev lättare att ha skridskor parker på fler ställen. Denna större variation i skate parker ledde till incentivation av skateboarding samhället att växa. Dessa förändringar ledde också till en stor förändring av utrustning. Då kunde man se ett stort utbud av skateboards kunde ses på gatorna, men de flesta är redan annorlunda från det tidiga 90-talsstil, där små hjul och tunnare däck var stilen för tillfället, och nu är bredare däck och större hjul mer populära. Och varje år en olika stilar vinster mer popularitet, nyligen Longboarding har vunnit mest popularitet i stranden samhällen och städer som består av olika nivåer, var downhill skatebording har också blivit allt populärare .

 

I dag har verksamhet i skateboarding blivit en av de största företag av decenniet. Den sträcker sig från kläder och skor till alla typer av tillbehör, men skor är den med den största marknaden för tillfället. Skateboarding har också haft ett stort antal stödjande organisationer och styrande organ genom sin historia. Idag de två största är IASC och VM Skateboarding, vilket är den konkurrens som leder organisationen. Tävlingar i dag innebär stora summor pengar, på grund av tillväxten av sponsring och priser. Skateboarding har börjat vinna respekt för sina professionella skejtare.

 

2000’s

Professionell skateboarding har kraftigt förändrats över tiden. I skateboard världen idag, kan en skejtare leva på de pengar av skateboarding, och tråg sponsring. Till skillnad från de tidigare dagarna var proffsen tvungna att ha vanliga jobb för att betala sina räkningar och tävla i skateboarding. I dagens värld kan skateboarding avnjutas av människor från alla åldrar. Men det största området där åkare finns och var proffs finns också mellan de tidiga tonåren till tjugoårsåldern. Proffsen i skateboarding är till skillnad från alla andra proffs, de uppskattar livet och skateboarding som ett sätt att ha roligt, de åker skateboarding för att de tycker om det, inte som ett sätt att leva. Eftersom decenniet av 90-talet skateboarding inte har haft många innovationer. Det nyligen har varit om att ha det roligaste en skateboard kan erbjuda och tröttsamt att skapa nya trick för konsten att skateboarding.

The Evolution Of The Skateboard

and How It Works

The Evolution

Bild

 

Bild

How It Works

Bild

 

The Evolution Of The Modern Skateboard

Bild

 

Skapad Av Antoine ”Anton” Holm

Bild

 

 

 

 

 

 

Kommentera