Kategoriarkiv: Uncategorized

Kims Frågestund Special

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag ska frågorna handla om ett specialämne och det blir:

MR. BEAN!

Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vem spelade rollen som Mr. Bean?

A. John Cleese B. Rowan Atkinson C. Eric Idle D. Eddie Murphy

Rätt svar: B. Rowan Atkinson

2. I år det 25 år sedan sist sen den allra första Mr. Bean-avsnittet sändes i brittisk tv. På vilken tv-kanal sändes den?

A. BBC B. Channel 4 C. ITV D. Channel 5

Rätt svar: C. ITV

3. Hur många avsnitt blev det totalt i den serien?

A. 11 B. 12 C. 13 D. 14

Rätt svar: D. 14

4. 2002 kom en tecknad serie med Mr. Bean. Vad heter Mr. Beans teddybjörn?

A. Winnie B. Teddy C. Louis D. Benny

Rätt svar: B. Teddy

5. I vilken stad bor Mr. Bean?

A. London B. Belfast C. Cardiff D. Birmingham

Rätt svar: A. London

6. 1997 kom den första Mr. Bean-filmen. Vad är filmens undertitel?

A. Den snabba filmen B. Den roliga komedin C. Den totala katastroffilmen D. Den knäppa revyn

Rätt svar: C. Den totala katastroffilmen

7. I ett avsnitt i den tecknade serien mötte en gammal klasskamrat som dessutom äter upp all Mr. Beans mat. Vad heter han?

A. Fred B. Harry C. Michael D. Chris

Rätt svar: B. Harry

8. Vad var det som surrarde när Mr. Bean skulle äta en cupcake?

A. Ett bi B. En geting C. En fluga D. En nyckelpiga

Rätt svar: B. En geting

9. 2007 kom den andra filmen Mr. Beans semester. Till vilket land skulle han åka till?

A. Frankrike B. Spanien C. Österrike D. USA

Rätt svar: A. Frankrike

10.  Vad hette Mr. Beans flickvän?

A. Matilda B. Irma C. Greta D. Jenny

Rätt svar: B. Irma

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande Mr. Bean-avsnitt när de sändes för första gången. Börja med den äldsta.

A. Rum 426 B. Som Barnvakt C. Mr. Bean D. Gott nytt år, Mr Bean!

Rätt svar: C. Mr Bean, 1990 A. Rum 426, 1993 D. Gott nytt år, Mr Bean!, 1994 B. Som barnvakt, 1994

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 7 januari 2015

God morgon och välkomna till årets första frågestund. I dag ska jag ställa 12 frågor och en utslagsfråga. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Från vilken film kommer repliken Nobody puts a baby in a corner?

A. Dirty Dancing B. Alien C. Tillbaka till framtiden D. Wayne’s World

Rätt svar: A. Dirty Dancing

2. Vad är haggis för nåt i det skotska köket?

A. En whiskeysort B. Fårfärs i fårmage C. En dessert D. En frukt

Rätt svar: B. Fårfärs i fårmage

3. I vilket världshav ligger ön Guadeloupe?

A. Baltiska havet B. Karibiska havet C. Egeiska havet D. Norska havet

Rätt svar: B. Karibiska havet

4. Vilken brittisk författare hette egentligen Eric Arthur Blair?

A. Charles Dickens B. Oscar Wilde C. George Orwell D. William Shakespeare

Rätt svar: C. George Orwell

5. I vilken svensk ort ligger köpcentret Kupolen?

A. Sundsvall B. Uppsala C. Kiruna D. Borlänge

Rätt svar: D. Borlänge

6. Vad heter tv-spelshjälten Super Marios ärkefiende?

A. Bowser B. Ganondorf C. The Knight D. The Enemy

Rätt svar: A. Bowser

7. Vem spelade huvudrollen som rollen John T. Chance i filmen Rio Bravo från 1959?

A. Dean Martin B. Steve McQueen C. John Wayne D. Clint Eastwood

Rätt svar: C. John Wayne

8. I vilket land ligger staden Neckarsulm?

A. Norge B. Tyskland C. Nederländerna D. Danmark

Rätt svar: B. Tyskland

9. Vad är huvudingrediensen i det polska maträtten bigos?

A. Rödkål B. Grönkål C. Brunkål D. Surkål

Rätt svar: D. Surkål

10. I vilket rockband heter frontfigurerna Francis Rossi och Rick Parfitt?

A. Sex Pistols B. Guns n Roses C. Status Quo D. Deep Purple

Rätt svar: C. Status Quo

11. I vilken stad ligger katedralen Uspensky?

A. Riga B. Tallinn C. Helsingfors D. Vilnius

Rätt svar: C. Helsingfors

12. Vilket lands stadshjälte hette Bernardo O’Higgins?

A. Irland B. Mexiko C. Chile D. Skottland

Rätt svar: C. Chile

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande filmer i ordning efter deras produktionsår. Börja med den äldsta.

A. Storstadshamn B. Fyra fula fiskar C. Sista natten med gänget D. Blade Runner

Rätt svar:

B. Fyra fula fiskar, 1933

A. Storstadshamn, 1954

C. Sista natten med gänget, 1973

D. Blade Runner, 1982

Och det var allt från frågestunden för den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 15 december 2014

God morgon och välkomna till årets sista frågestund! I dag ska vi ställa 20 frågor med 3 svarsalternativ. Lycka till! Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågestunden.

1. Vem har namnsdag på nyårsafton?

A. Rambo B. Sylvester C. David

Rätt svar: B. Sylvester

2. Vad heter Sveriges längsta älv?

A. Göta älv B. Klarälven C. Ångermanälven

Rätt svar: A. Göta älv, 731 km lång

3. Vem spelade huvudrollen i filmen Benjamin Buttons otroliga liv?

A. Brad Pitt B. Michael Douglas C. Mel Gibson

Rätt svar: A. Brad Pitt

4. Vilket ord fattas i Triads jullåt från 1987 Tänd ett…?

A. Tomte B. Ljus C. Marsipangris

Rätt svar: B. Ljus

5. Vilket lands flagga är detta?

A. Kuba B. Jamaica C. Barbados

Rätt svar: A. Kuba

6. Vilket amerikanskt filmbolag  har ett bergstopp i logotypen?

A. Universal B. MGM C. Paramount

Rätt svar: C. Paramount

7. Vem är den nuvarande programledaren i Jeopardy!?

A. Adam Alsing B. Ponuts Gårdinger C. Magnus Härenstam

Rätt svar: B. Pontus Gårdinger

8. Vad av följande är en kötträtt?

A. Carpaccio B. Bachalha C. Risotto

Rätt svar: A. Carpaccio

9. I vilket land ligger städerna Sousse och Hammamet?

A. Libyen B. Marocko C. Tunisien

Rätt svar: C. Tunisien

10. Vem var kung i Sverige när första världskriget bröt ut?

A. Karl XIV Johan B. Gustav V C. Gustav VI Adolf

Rätt svar: B. Gustav V

11. Vilken amerikansk stad är detta?

A. New York B. Los Angeles C. Philadelphia

Rätt svar: C. Philadelphia

12. Vem har skrivit boken om Gullivers resor?

A. Charles Dickens B. George Orwell C. Jonathan Swift

Rätt svar: C. Jonathan Swift

13. I vilken animerad serie kan man möta karaktärerna Ådi och Jon Arbuckle?

A. Katten Gustaf B. Tom & Jerry C. Humle & Dumle

Rätt svar: A. Katten Gustaf

14. Vilken frukt heter Malus Domestica på latin?

A. Apelsin B. Äpple C. Citron

Rätt svar: B. Äpple

15. I vilken italiensk stad föddes konstnären Giuseppe Arcimboldo?

A. Bologna B. Rimini C. Milano

Rätt svar: C. Milano

16. Vilket år inträffade amerikanska inbördeskriget?

A. 1851 B. 1861 C. 1871

Rätt svar: B. 1861

17. Vilken maträtt är detta?

A. Rösti B. Raclette C. Spagetti

Rätt svar: B. Raclette

18. Vilken färg är det på seriefiguren Alfons Åbergs tröja?

A. Brun B. Gul C. Blå

Rätt svar: A. Brun

19. I vilket land heter huvudstaden Aschgabat?

A. Kazakstan B. Turkmenistan C. Kirgizistan

Rätt svar: B. Turkmenistan

20. Vad heter världsstjärnan Avicii egentligen?

A. Tim Bergling B. Jocke Berg C. Thomas Eriksson

Rätt svar: A. Tim Bergling

Och det var allt från frågestunden för i år. Vi ses nästa år igen! God Jul och Gott nytt år!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund Special

God morgon och välkomna till min frågestund igen. Idag ska frågorna handla om ett specialämne och det blir:

SIMPSONS! Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilken färg är det på Simpsons hud?

A. Grön B. Gul C. Lila D. Röd

Rätt svar: B. Gul

2. I vilken fiktiv stad bor familjen Simpson?

A. Simpsonville B. Homerville C. Springfield D. Portland

Rätt svar: C. Springfield

3. När började SIMPSONS att sändas i amerikansk tv?

A. 1989 B. 1990 C. 1991 D. 1992

Rätt svar: A. 1989

4. Vad heter den här Simpsons-figuren som är nyhetsankare?

A. Sideshow Bob B. Moe C. Kent Brockman D. Ralph Wiggum

Rätt svar: C. Kent Brockman

5. Vem var som sköt Mr. Burns i ett känt SImpsons-avsnitt som sändes 1995?

A. Marge B. Bart C. Homer D. Maggie

Rätt svar: D. Maggie

6. Vad heter katt och musduon som dyker upp som tecknad kortfilm i Krustys TV-show?

A. Tom & Jerry B. Itchy & Scratchy C. Piff & Puff D. Bill & Bull

Rätt svar: B. Itchy & Scratchy

7. Vad är Homer Simpson förtjust i?

A. Donuts B. DUFF C. Titta på TV D. Åka till Moe´s

Rätt svar: Alla alternativen är rätt

8. Vilken färg är det på Marge Simpsons hår?

A. Blått B. Rosa C. Grönt D. Vitt

Rätt svar: A. Blått

9. När kom Simpsons-filmen som är just nu den enda långfilmen med Simpsons?

A. 2005 B. 2006 C. 2007 D. 2008

Rätt svar: C. 2007

10. Hur mycket dollar var det på böteslappen när Homer var i New York 1998?

A. 150 dollar B. 250 dollar C. 350 dollar D. 450 dollar

Rätt svar: B. 250 dollar

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande Simpsons-karaktärer i alfabetisk ordning.

A. Edna Krabappel B. Mr. Burns C. Sideshow Bob D. Krusty the Clown

Rätt svar:

A. Edna Krabappel

D. Krusty the Clown

B. Mr. Burns

C. Sideshow Bob

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågesstund 25 november 2014

God middag och välkomna! Vi drar igång frågesporten och glöm inte penna och papper.

1. Vilken nöt ska det finnas i en äkta dansk risalamande?

A. Mandel B. Hasselnöt C. Valnöt D. Cashewnöt

Rätt svar: A. Mandel

2. På vilket språk heter god jul Feliz Navidad?

A. Italienska B. Spanska C. Franska D. Grekiska

Rätt svar: B. Spanska

3. I vilken amerikansk stad utspelar sig tv-serien Skål?

A. New York B. Philadelphia C. Boston D. Baltimore

Rätt svar: C. Boston

4. Vilken känd skådespelerska medverkade i den första Sällskapsresan-filmen?

A. Kim Basinger B. Kim Anderzon C. Kim Kardashian D. Kim Wilde

Rätt svar: B. Kim Anderzon

5. Vad är huvudingrediensen i en vichyssouisse?

A. Potatis B. Gurka C. Tomat D. Paprika

Rätt svar: A. Potatis

6. I vilket land heter huvudstaden Khartoum?

A. Ghana B. Sudan C. Gabon D. Togo

Rätt svar: B. Sudan

7. Under vilket namn är Tatanka Lyotake mera känd?

A. Billy the Kid B. Sitting Bull C. Crazy Horse D. Wild Bill

Rätt svar: B. Sitting Bull

8. Hur gammal blev Biblens gamle man Metusalem?

A. 669 B. 769 C. 869 D. 969

Rätt svar: D. 969

9. Vilken av följande filmer har Spike Lee INTE regisserat?

A. Malcolm X B. Do the Right Thing C. Jungle Fever D. The Matrix

Rätt svar: D. The Matrix

10. I vilket land heter valutan shekel?

A. Israel B. Jordanien C. Iran D. Libanon

Rätt svar: A Israel

Och nu kommer utslagsfrågan:

Ordna följande elektronikföretag i alfabetisk ordning.

A. Sony B. Panasonic C. Toshiba D. Grundig

Rätt svar:

D. Grundig B. Panasonic A. Sony C. Toshiba

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 18 november 2014

God middag och välkomna till min frågestund igen. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilket land har nationaldag idag?

A. Estland B. Lettland C. Finland D. Litauen

Rätt svar: B. Lettland

2. Vilket ord fattas i titeln Dr Jekyll och …?

A. Mr. Anderson B. Mr. Hyde C. Mr. Johansson D. Mr. Bean

Rätt svar: B. Mr. Hyde

3. Vilka färger är det på Spaniens flagga?

A. Rött och gult B. Rött och blått C. Rött och grönt D. Rött och svart

Rätt svar: A. Rött och gult

4. I vilken tv-serie kan möta karaktären Bobby Ewing?

A. Dynastin B. Falcon Crest C. Magnum D. Dallas

Rätt svar: D. Dallas

5. Vem ledde det klassiska 10.000-kronorsfrågan som hade premiär 1959?

A. Nils-Erik Baernertz B. PG Hylén C. Lasse Dahlquist D. Ingvar Oldsberg

Rätt svar: A. Nils-Erik Baernertz

6. Vad för typ av maträtt är gazpacho?

A. Kötträtt B. Fiskrätt C. Soppa D. Omelett

Rätt svar: C. Soppa

7. När hade filmen Fyra farliga friare med Bröderna Marx premiär?

A. 1942 B. 1932 C. 1962 D. 1952

Rätt svar: B. 1932

8. Vad av följande har gjort musiken till filmen The Cowboys som kom 1972?

A. John Williams B. George Lucas C. Sergio Leone D. Steven Spielberg

Rätt svar: A. John Williams

9. Vilken färg är det på seriefiguren Bamses kläder?

A. Gult B. Rött C. Grönt D. Blått

10. I vilken kinesisk stad kan du besöka terrakottaarmén?

A. Shanghai B. Beijing C. Xi’an D. Nanjing

Rätt svar: C. Xi’an

Och nu kommer utslagsfrågan.

Ordna följande vetenskapsmän efter födelseland. Börja i USA och gå mot österut.

A. Albert Einstein B. Andrej Sakharov C. Carl Sagan D. Isaac Newton

Rätt svar:

C. Carl Sagan, USA

D. Isaac Newton, Storbritannien

A. Albert Einstein, Tyskland

B. Andrej Sakharov, Ryssland

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 4 november 2014

God middag och välkomna till Kims Frågestund. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vad för slags fyllning innehåller Sachertårtan?

A. Choklad B. Grädde C. Mandlar D. Äpplen

Rätt svar: A. Choklad

2. I vilket land ligger den världsberömda operahuset i Sydney?

A. Nya Zeeland B. USA C. Storbritannien D. Australien

Rätt svar: D. Australien

3. Vad av följande är det italienska namnet för tuggmotstånd?

A. Al lice B. Al Pacino C. Al dente D. Al fuoco

Rätt svar: C. Al dente

4. I vilken sport kan man göra som mest 3 poäng?

A. Bowling B. Basket C. Golf D. Tennis

Rätt svar: B. Basket

5. I vilket land heter de officiella språken dari och pashto?

A. Afghanistan B. Pakistan C. Tadzjikistan D. Kazakstan

Rätt svar: A. Afghanistan

6. Vilket slags djur är Oliver i Disney-filmen Oliver & Gänget?

A. Hund B. Katt C. Papegoja D. Orm

Rätt svar: B. Katt

7. När föddes Kim Westman?

A. 1990 B. 1991 C. 1992 D. 1993

Rätt svar: C. 1992

8. I vilken film spelade Bruce Willis huvudrollen?

A. Under solen B. Sjätte sinnet C. Dallas D. Lilla huset på prärien

Rätt svar: B. Sjätte sinnet

9. Hur mycket är 10 x 62?

A. 610 B. 620 C. 630 D. 640

Rätt svar: B. 620

10. I vilken USA-delstat heter huvudstaden Frankfort?

A. Kentucky B. Iowa C. Nebraska D. Kansas

Rätt svar: A. Kentucky

Och nu kommer utslagsfrågan:

Placera följande bakverk i alfabetisk ordning.

A. Semla B. Napoleonbakelse C. Budapestlängd D. Schwarzwaldtårta

Rätt svar:

C. Budapestlängd B. Napoleonbakelse D. Schwarzwaldtårta A. Semla

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 27 oktober 2014 – Special

God morgon och välkomna till Kims frågestund Special. Idag ska frågorna handla om det 25-årsjubilerade Bingolotto. Och nu på söndag är det stor jubileumsfest. Loket ska komma tillbaka och det blir två timmar utan avbrott. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vad hette Bingolottos enda björnmaskot som kom upp i september 1993?

A. Bingosven B. Bingoberra C. Bingoludvig D. Bingokarl

Rätt svar: B. Bingoberra

2. När började Bingolotto sändas lokalt i Göteborg?

A. 1988 B. 1989 C. 1990 D. 1991

Rätt svar: B. 1989

3. Vilken av följande artister har medverkat i Bingolotto flest gånger?

A. Christer Sjögren B. Lotta Engberg C. Flamingokvintetten D. Shirley Clamp

Rätt svar: A. Christer Sjögren, hela 30 gånger har han medverkat

4. Vem regisserade Madonna-videon Ray of light där Loket medverkar?

A. Colin Nutley B. Kjell Sundvall C. Ulf Malmros D. Jonas Åkerlund

Rätt svar: D. Jonas Åkerlund

5. Vad heter det stora finalhjulet i Bingolotto?

A. Bonuschansen B. Superchansen C. Guldchansen D. Lådchansen

Rätt svar: B. Superchansen

6. 2002 medverkade Ulla Elving från Vara och hon vann rekordsumman i Bingolotto. Hur mycket vann hon?

A. 8,5 miljoner B. 16,5 miljoner C. 24,5 miljoner D. 31,5 miljoner

Rätt svar: D. 31,5 miljoner, delades ut under Bingolottos första guldkväll.

7. 2004 tog Gunde Svan över programmet. Men varför slutade Gunde Svan efter bara ett år?

A. För dålig lottförsäljning B. För dåliga tittarsiffror C. För dåliga vinnare D. För dåliga telefonörer

Rätt svar: B. För dåliga tittarsiffror.

8. 2005 tog Rickard Olsson över Bingolotto. Men vilken av följande artister har medverkat hos Rickard under alla hans 6 säsonger?

A. Morrissey B. Robert Wells C. Nanne Grönvall D. Sarah Dawn Finer

Rätt svar: C. Nanne Grönvall, hela 6 gånger var hon med.

9. 2008 tog Lotta Engberg över. Och alla som var med under Lottas tid blev hedersprenumeranter. Men två av hennes hedersprenumeranter har gått bort. Vilka? (Två alternativ är rätt)

A. Lasse Lönndahl B. Lasse Brandeby C. Kim Anderzon D. Robert Aschberg

Rätt svar: B. Lasse Branneby och C. Kim Anderzon

10. När introducerades den populära spelet Färgfemman?

A. Hösten 1994 B. Hösten 1995 C. Hösten 1996 D. Hösten 1997

Rätt svar: C. Hösten 1996

11. Hur många miljonärer har Bingolotto skapat under 25 åren?

A. över 700 B. Över 800 C. Över 900 D. Över 1.000

Rätt svar: B. Över 800 personer har blivit miljonärer

12. Vad hette Bingolottos förste producent?

A. Sverre Andreasson B. Sverre Andersson C. Sverre Svensson D. Sverre Johansson

Rätt svar: B. Sverre Andersson

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande händelser i Bingolotto under åren. Börja med det tidigaste.

A. Bingolotto startar i TV4 B. Bingolotto byter kanal C. 31,5 miljoner delades ut. D. Färgfemman introducerades.

Rätt svar:

A. Bingolotto startar i TV4 – 1991

D. Färgfemman introducerades – 1996

C. 31,5 miljoner delades ut – 2002

B. Bingolotto byter kanal – 2008

Och det var allt från frågestunden den här gången. Missa inte jubileet på söndag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kims Frågestund 22 oktober 2014

God middag och välkomna till min frågestund igen! Ta fram penna och papper för nu kör vi igång världens bästa frågesport.

1. I vilken italiensk stad kan man besöka ett lutande torn?

A. Rom B. Milano C. Venedig D. Pisa

Rätt svar: D. Pisa

2. Vad heter Batmans Sidekick?

A. Robin B. Mårten C. Anders D. Kalle

Rätt svar: A. Robin

3. Vilket ord fattas i James Bond-filmtiteln: Quantum of…?

A. Thunderace B. Solace C. Rainace D. Sunace

Rätt svar: B. Solace

4. Vad är huvudingrediensen i en Budapestlängd?

A. Mandariner B. Apelsiner C. Bananer D. Blåbär

Rätt svar: A. Mandariner

5. I vilken av följande filmer har västernskådisen John Wayne inte medverkat?

A. Rio Bravo B. Förföljaren C. För en handfull dollar D. The Cowboys

Rätt svar: C. För en handfull dollar

6. I vilket land heter huvudstaden Addis Abeba?

A. Togo B. Elfenbenskusten C. Djibouti D. Etiopien

Rätt svar: D. Etiopien

7. Var på kroppen sitter bukspottskörteln?

A. I ryggen B. I magen C. I öronen D. I ögonen

Rätt svar: B. I magen

8. Vilken av följande frågesporter hade premiär först?

A. Jeopardy! B. Vem vill bli miljonär C. Kvitt eller dubbelt D. Vem vet mest?

Rätt svar: C. Kvitt eller dubbelt

9. Vilken färg heter sarga på ungerska?

A. Grön B. Lila C. Svart D. Gul

Rätt svar: D. Gul

10. Vilket år skedde den allra första Oscarsgalan?

A. 1927 B. 1928 C. 1929 D. 1930

Rätt svar: C. 1929

Och nu kommer utslagsfrågan…

Ordna följande ord i alfabetisk ordning.

A. Kaka

B. Katt

C. Kvarg

D. Kanin

Rätt svar:

A. Kaka, D. Kanin, B. Katt, C. Kvarg

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kims Frågestund 15 oktober 2014

God morgon och välkomna till Kims Frågestund. Ta fram penna och papper nu, för nu drar vi igång frågesporten.

1. I vilket landskap heter städerna Malmö och Helsingborg?

A. Västergötland B. Skåne C. Småland D. Halland

Rätt svar: B. Skåne

2. Vem har komponerat den klassiska Ödessymfonin?

A. Beethoven B. Mozart C. Bach D. Händel

Rätt svar: A. Beethoven

3. Vem spelade rollen som Axel Foley i Snuten i Hollywood-filmerna?

A. Chris Rock B. Samuel L. Jackson C. Eddie Murphy D. Denzel Washington

Rätt svar: C. Eddie Murphy

4. Vad innehåller den peruanska maträtten Ceviche?

A. Fläsk B. Fisk C. Kyckling D. Getkött

Rätt svar: B. Fisk

5. I vilket land heter högsta toppen Dufourspitze?

A. Tyskland B. Österrike C. Liechtenstein D. Schweiz

Rätt svar: D. Schweiz

6. Vad för slags verktyg är en fogsvans?

A. Skruvmejsel B. Såg C. Hammare D. Tumstock

Rätt svar: B. Såg

7. Vem var det som gjorde mål i Lennart Hylands klassiska citat Den glider in i mål i hockey-VM 1962?

A. Sven Tumba B. Nisse Nilsson C. Håkan Södergren D. Ronald Petersson

Rätt svar: B. Nisse Nilsson

8. I vilket land heter huvudstaden Bisjkek?

A. Turkmenistan B. Kazakstan C. Kirgizistan D. Tadzjikistan

Rätt svar: C. Kirgizistan

9. Vem blev USA:s sextonde president?

A. George Washington B. Abraham Lincoln C. Thomas Jefferson D. John Adams

Rätt svar: B. Abraham Lincoln

10. När skrev Magnus Uggla låten Jag mår illa?

A. 1988 B. 1989 C. 1990 D. 1991

Rätt svar: B. 1989

Och nu kommer utslagsfrågan:

Ordna följande bokstäver i ordning så att det bildar namnet på ett känt svenskt företag.

A. K B. E C. I D. A

Rätt svar:

C. I

A. K

B. E

D. A

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman