Kims Frågesstund 25 november 2014

God middag och välkomna! Vi drar igång frågesporten och glöm inte penna och papper.

1. Vilken nöt ska det finnas i en äkta dansk risalamande?

A. Mandel B. Hasselnöt C. Valnöt D. Cashewnöt

Rätt svar: A. Mandel

2. På vilket språk heter god jul Feliz Navidad?

A. Italienska B. Spanska C. Franska D. Grekiska

Rätt svar: B. Spanska

3. I vilken amerikansk stad utspelar sig tv-serien Skål?

A. New York B. Philadelphia C. Boston D. Baltimore

Rätt svar: C. Boston

4. Vilken känd skådespelerska medverkade i den första Sällskapsresan-filmen?

A. Kim Basinger B. Kim Anderzon C. Kim Kardashian D. Kim Wilde

Rätt svar: B. Kim Anderzon

5. Vad är huvudingrediensen i en vichyssouisse?

A. Potatis B. Gurka C. Tomat D. Paprika

Rätt svar: A. Potatis

6. I vilket land heter huvudstaden Khartoum?

A. Ghana B. Sudan C. Gabon D. Togo

Rätt svar: B. Sudan

7. Under vilket namn är Tatanka Lyotake mera känd?

A. Billy the Kid B. Sitting Bull C. Crazy Horse D. Wild Bill

Rätt svar: B. Sitting Bull

8. Hur gammal blev Biblens gamle man Metusalem?

A. 669 B. 769 C. 869 D. 969

Rätt svar: D. 969

9. Vilken av följande filmer har Spike Lee INTE regisserat?

A. Malcolm X B. Do the Right Thing C. Jungle Fever D. The Matrix

Rätt svar: D. The Matrix

10. I vilket land heter valutan shekel?

A. Israel B. Jordanien C. Iran D. Libanon

Rätt svar: A Israel

Och nu kommer utslagsfrågan:

Ordna följande elektronikföretag i alfabetisk ordning.

A. Sony B. Panasonic C. Toshiba D. Grundig

Rätt svar:

D. Grundig B. Panasonic A. Sony C. Toshiba

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera