Kims Frågesstund – Omgång 8 Special

God middag och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag ska vi specialisera på frågor kring ett specialämne. Idag ska det handla om:

ELVIS PRESLEY!

Ta fram penna och papper, för nu kör vi igång!

1. I vilken stad ligger Elvis hem Graceland?

A. Memphis B. Chattanooga C. Nashville D. Miami

Rätt svar: A. Memphis

2. Vad hette Elvis i andranamn?

A. Eckhart B. Aaron C. Michael D. Eddie

Rätt svar: B. Aaron

3. Vad hette Elvis Presleys allra första skivbolag?

A. Moon Records B. Star Records C. Sun Records D. Galaxy Records

Rätt svar: C. Sun Records

4. Vilket ord fattas i Elvis-låten: A Little less…

A. Conversation B. Satisfaction C. Recorsation D. Controllversial

Rätt svar: A. Conversation

5. Vilket år föddes Elvis Presley?

A. 1915 B. 1925 C. 1935 D. 1945

Rätt svar: C. 1935

6. Vad hette Elvis enda julalbum som kom 1957 och innehöll låten Santa, bring my baby back (to me)?

A. Blue Christmas B. White Christmas C. Christmas Album D. Elvis Christmas

Rätt svar: C. Christmas Album

7. I vilken film satt Elvis i finkan och bestämmer sig för att bli stjärna?

A. Love Me Tender B. Blue Hawaii C. Girls!Girls!Girls! D. Jailhouse Rock

Rätt svar: D. Jailhouse Rock

8. I vilken stad sjungs det i Elvis-låten In the Ghetto?

A. Chicago B. New York C. Los Angeles D. New Orleans

Rätt svar: A. Chicago

9. Vilken färg var det på bilen Cadillac som Elvis köpte till sin mamma Gladys?

A. Gul B. Grön C. Rosa D. Blå

Rätt svar: C. Rosa

10. Vilken låt kunde Elvis inte sluta skratta i en känd liveinspelning från 1968?

A. Take my hand B. Suspicious Minds C. Viva Las Vegas D. Are you Lonesome Tonight?

Rätt svar: D. Are You Lonesome Tonight?

11. Hur dog Elvis?

A. Självmord B. Överdos C. Hjärtinfarkt D. Blev skjuten

Rätt svar: B. Överdos

12. På vilken LP-skiva kunde man se en uniformspryddad Elvis på omslaget?

A. G.I. Blues B. A Date with Elvis C. Paradise, Hawaiian Style D. Fun in Acapulco

Rätt svar: B. A Date with Elvis

Och nu kommer utslagsfrågan…

Ordna följande Elvis-händelser i ordning när det inträffade. Börja med den äldsta.

A. Heartbreak Hotel blev etta på USA-listan

B. Elvis dör

C. Elvis gifter sig

D. Filmen Jailhouse Rock har premiär

Rätt svar:

A. Heartbreak Hotel blev etta på USA-listan, 1956

D. Filmen Jailhouse Rock har premiär 1957

C. Elvis gifter sig, 1968

B. Elvis dör, 1977

Och det var allt från Elvis-specialet. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera