Kims Frågestund 1 februari 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Idag har vi 12 frågor och en utslagsfråga till er där hemma. Nu kör vi!

1. Vad bör du få när du beställer krokant till din mjukglass?

A. Riven choklad B. Hallonsås C. Kolasås D. Hackade mandlar eller nötter

Rätt svar: D. Hackade mandlar eller nötter

2. I vilken amerikansk delstat ligger militärbasen Area 51?

A. Kalifornien B. Oregon C. Nevada D. Montana

Rätt svar: C. Nevada

3. Vad är citronmeliss?

A. En ört B. En medicin C. En frukt D. En krydda

Rätt svar: A. En ört

4. Vilket lands nationalskald hette Robert Burns?

A. England B. USA C. Irland D. Skottland

Rätt svar: D. Skottland

5. Vilken grekisk gud förknippar vi med ett pil och en båge?

A. Zeus B. Merkurius C. Amor D. Poseidon

Rätt svar: C. Amor

6. Vilket smeknamn förknippar vi med ishockeymålvakten Leif Holmqvist?

A. Tomten B. Honken C. Lillen D. Loket

Rätt svar: B. Honken

7. I vilken film spelade John Travolta huvudrollen?

A. Top Gun B. Double Jeopardy C. Get Shorty D. Tillbaka till framtiden

Rätt svar: C. Get Shorty

8. Vem har komponerat det berömda stycket Hungarian rhapsody?

A. Brahms B. Liszt C. Mozart D. Händel

Rätt svar: A. Brahms

9. Vad av följande är INTE namnet på en fransk ö?

A. Guadeloupe B. Martinique B. Nya Kaledonien D. Fijiöarna

Rätt svar: D. Fijiöarna

10. Vem var Frankrikes president när andra världskriget slutade?

A. Charles de Gaulle B. Francois Hollande C. Nicolas Sakozy D. Georges Pompidou

Rätt svar: A. Charles de Gaulle

11. Från vilket land kommer vinet Retsina?

A. USA B. Mexiko C. Grekland D. Spanien

Rätt svar: C. Grekland

12. Från vilket land kommer barnboksfiguren Paddington Björn?

A. Indien B. Peru C. Kanada D. Island

Rätt svar: B. Peru

Och nu till utslagsfrågan…

Ordna följande filmer i ordning när de kom. Börja med den äldsta.

A. American Pie B. Nakna pistolen C. Mulan D. Rocky

Rätt svar: D. Rocky, 1976 B. Nakna Pistolen, 1988 C. Mulan, 1998 A. American Pie, 1999

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera