Kims Frågestund 1 juni 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Vi startar nu direkt.

1. Vilken basketstjärna var med i filmen Space Jam från 1996?

A. Magic Johnson B. Michael Jordan C. Dennis Rodman D. Charles Barkley

Rätt svar: B. Michael Jordan

2. I vilken sport kan man göra en topspin?

A. Fotboll B. Bowling C. Tennis D. Bågskytte

Rätt svar: C. Tennis

3. Vad heter kroppens längsta ben?

A. Kindbenet B. Armbenet C. Lårbenet D. Nyckelbenet

Rätt svar: C. Lårbenet

4. Vad av följande är INTE namnet på ett spel i Bingolotto?

A. Färgfemman B. Finalspelet C. Sverigelotten D. Nyhetshjulet

Rätt svar: D. Nyhetshjulet

5. Vad heter Ecuadors huvudstad?

A. Lima B. Bogota C. La Paz D. Quito

Rätt svar: D. Quito

6. Om du beställer en bouillabaisse på en fransk restaurang, vad får du då?

A. Fläsklägg B. Fisksoppa C. Kycklinggryta D. Köttfärssås

Rätt svar: B. Fisksoppa

7. Vilken av följande operor är skriven av Giacomo Puccini?

A. Madame Butterfly B. Giselle C. Turandot D. Tolvskillingsoperan

Rätt svar: C. Turandot

8. Vem var amerikansk president när statsministern Olof Palme mördades?

A. Jimmy Carter B. Ronald Reagan C. George Bush den äldre D. Bill Clinton

Rätt svar: B. Ronald Reagan

9. Vad heter huvudstaden i Vanuatu?

A. Port Vila B. Suva C. Port Moresby D. Wellington

Rätt svar: A. Port Vila

10. Vilket datum har namnen Robert och Robin namnsdag?

A. 3 april B. 4 maj C. 7 juni D. 8 juli

Rätt svar: C. 7 juni

11. Vilken tysk stad kan man besöka slottet Charlottenburg?

A. Potsdam B. Berlin C. München D. Kaiserslautern

Rätt svar: B. Berlin

12. När började amerikansk inbördeskriget?

A. 1781 B. 1861 B. 1921 C. 1991

Rätt svar: B. 1861

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande filmer i ordning när de kom. Börja med den senaste.

A. Anna Karenina B. Fyra farliga friare C. Iron Man D. Mr. Beans semester

Rätt svar:

C. Iron Man, 2008 D. Mr. Beans semester, 2007, A. Anna Karenina, 1935 B. Fyra farliga friare, 1932.

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera