Kims Frågestund 11 januari 2016 Special

Hej och välkomna till årets första frågestund med mig: Kim Westman. Idag kommer frågorna att handla om artisten:

DAVID BOWIE!

Och inatt så avled han, endast 69 år gammal. Och nu ska vi hylla honom med en frågesport. Ta fram penna och papper, för nu kör vi igång.

1. Vad hette David Bowie egentligen?

A. David Anderson B. David Haywood-Jones C. David Johanson D. David Murphy

Rätt svar: B. David Haywood-Jones

2. Vad hette hans mest berömda rockfigur?

A. Lemmy Kilmister B. Ziggy Moondust C. Ziggy Sundust D. Ziggy Stardust

Rätt svar: D. Ziggy Stardust

3. I vilken stad föddes David Bowie 1947?

A. Birmingham B. London C. Leicester D. Glasgow

Rätt svar: B. London

4. Vad heter TV4-programmet som delar namn med en av David Bowies största låtar?

A. Life on Mars B. Let’s Dance C. Diamond Dogs D. Tonight

Rätt svar: B. Let’s Dance

5. Vad hette hans fru?

A. Iman B. Angela C. Susan D. Charlotte

Rätt svar: A. Iman

6. Ungefär hur många miljoner skivor har det sålts världen över?

A. 120 miljoner B. 130 miljoner C. 140 miljoner D. 150 miljoner

Rätt svar: C. 140 miljoner album

7. Hur många låtar har David skrivit?

A. 250 låtar B. 350 låtar C. 450 låtar D. 550 låtar

Rätt svar: D. 550 låtar

8. Vad hette hans senaste album som blev hans sista?

A. Whitestar B. Redstar C. Blackstar D. Greenstar

Rätt svar: C. Blackstar

9. Hans genombrottslåt kom 1969, vad heter den?

A. Life on Mars B. Aladdin Sane C. Space Oddity D. Let’s Dance

Rätt svar: C. Space Oddity

10. Vad dog David Bowie av?

A. Rökning B. Cancer C. Droger D. Självmord

Rätt svar: B. Cancer

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande David Bowie album i ordning när de kom. Börja med den äldsta.

A. Tonight B. Lodger C. Low D. Young Americans

Rätt svar: D. Young Americans, 1975 C. Low, 1977 B. Lodger, 1979 och A. Tonight, 1984

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

P.S. Till minne av:

David-Bowie Chicago 2002-08-08 photoby Adam-Bielawski-cropped.jpg

DAVID BOWIE 1947-2016

Kommentera