Kims Frågestund 11 maj 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper för nu kör vi igång.

1. Från vilket land kommer kampsporten Capoeira?

A. Brasilien B. Mexiko C. Portugal D. Spanien

Rätt svar: A. Brasilien

2. Vilken färg är det på masken i filmen The Mask som kom 1994?

A. Röd B. Blå C. Gul D. Grön

Rätt svar: D. Grön

3. Vem var det som sköt John F. Kennedy i Dallas 1963?

A. John Wilkes Booth B. Lee Harvey Oswald C. Jack Ruby D. John Adams

Rätt svar: B. Lee Harvey Oswald

4. I vilket landskap ligger Torekov?

A. Småland B. Skåne C. Dalarna D. Blekinge

Rätt svar: B. Skåne

5. Var på kroppen sitter emaljet?

A. Tänderna B. Ryggen C. Halsen D. Fötterna

Rätt svar: A. Tänderna

6. Vem av följande artister uppträde aldrig på Woodstockfestivalen 1969?

A. Joe Cocker B. Janis Joplin C. Joan Baez D. Eric Clapton

Rätt svar: D. Eric Clapton

7. Vilken av följande brittiska städer ligger längst norrut?

A. Manchester B. Whitby C. Carlisle D. Norwich

Rätt svar: C. Carlisle

8. Vem har skrivit romanen Dora Diamant som dessutom är författarens sista verk?

A. Albert Camus B. Franz Kafka C. Ernest Hemingway D. Graham Greene

Rätt svar: B. Franz Kafka

9. Vem av följande Disneyfigurer var den sista som Walt Disney gjorde film av?

A. Musse Pigg B. Mowgli C. Duchess D. Askungen

Rätt svar: B. Mowgli, 1967

10. På vilken ö heter huvudstaden Hamilton?

A. Montserrat B. Anguilla C. Fijiöarna D. Bermuda

Rätt svar: D. Bermuda

11. Vad heter valutan i Indonesien?

A. Rupiah B. Rupier C. Agar D. Dollar

Rätt svar: A. Rupiah

12. Vem var president i USA när kärnkraftsolyckan i Harrisburg slog till?

A. Richard Nixon B. Gerald Ford C. Jimmy Carter D. Ronald Reagan

Rätt svar: C. Jimmy Carter

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande vetenskapsmän efter födelseår. Börja med den som föddes först.

A. Albert Einstein B. Anders Celsius C. Tycho Brahe D. Nicolaus Copernicus

Rätt svar:

D. Nicolaus Copernicus, 1473

C. Tycho Brahe, 1546

B. Anders Celsius, 1701

A. Albert Einstein, 1879

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen.

Skribent: Kim Westman

Kommentera