Kims Frågestund 14 mars 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Nu kör vi igång med detsamma.

1. Vad heter Turkiets huvudstad som utsattes för ett bilbomb igår kväll?

A. Istanbul B. Izmir C. Ankara D. Konya

Rätt svar: C. Ankara

2. Vem av följande sitter INTE med i Let’s Dance-juryn i år?

A. Ann Wilson B. Tony Irving C. Dermot Clemenger D. Jessica Almenäs

Rätt svar: C. Dermot Clemenger

3. I vilken amerikansk delstat ligger ön Mackinac?

A. Ohio B. Kalifornien C. Michigan D. Minnesota

Rätt svar: C. Michigan

4. Vilken känd seriefigur heter Popeye på engelska?

A. Tjalle Tvärvigg B. Karl-Alfred C. Bamse D. Svampbob Fyrkant

Rätt svar: B. Karl-Alfred

5. Vad heter Tysklands nuvarande förbundskansler?

A. Franz Beckenbauer B. Jürgen Klinsmann C. Angela Merkel D. Rudi Völler

Rätt svar: C. Angela Merkel

6. Vem spelade huvudrollen som Basil Fawlty i tv-serien Pang i Bygget?

A. Graham Chapman B. Eric Idle C. Bill Murray D. John Cleese

Rätt svar: D. John Cleese

7. Vilken av följande tidningar kom först?

A. Expressen B. GP C. Aftonbladet D. Kvällsposten

Rätt svar: C. Aftonbladet, 1830

8. Vad är Snickers, Mars och Twix exempel på?

A. Trädsorter B. Chokladbitar C. Filmer D. Amerikanska städer

Rätt svar: B. Chokladbitar

9. Vad heter valutan i Singapore?

A. Euro B. Dollar C. Pund D. Rupier

Rätt svar: B. Dollar

10. Vem spelade huvudrollen som Sergeant York i filmen med samma namn från 1941?

A. Errol Flynn B. James Cagney C. Gary Cooper D. Charlton Heston

Rätt svar: C. Gary Cooper

11. I vilken stad kan man besöka gubben Rosenbom?

A. Karlskrona B. Växjö C. Oskarshamn D. Båstad

Rätt svar: A. Karlskrona

12. Vilket av följande dansband släppte låten Den röda stugan?

A. Matz Bladhs B. Lasse Stefanz C. Arvingarna D. Wizex

Rätt svar: A. Matz Bladhs

Och nu till utslagsfrågan.

Ordna följande filmer efter produktionsår. Börja med den äldsta.

A. Flykten från hönsgården B. American Pie C. Footloose D. Jack Reacher

Rätt svar: C. Footloose, 1984 B. American Pie, 1999 A. Flykten från hönsgården, 2000 D. Jack Reacher, 2012

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera