Kims Frågestund 14 oktober 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund igen. Ta fram penna och papper, för nu kör vi igång.

1. Vilken planet kallas även ibland för Aftonstjärnan?

A. Merkurius B. Venus C. Saturnus D. Mars

Rätt svar: B. Venus

2. Vem har skrivit böckerna om Kurt Wallander och som avled i förra veckan?

A. Henning Mankell B. Stieg Larsson C. Jens Lapidus D. David Lagercrantz

Rätt svar: A. Henning Mankell

3. I vilken sport är världsstjärnan Ronaldo främst i?

A. Basket B. Golf C. Bowling D. Fotboll

Rätt svar: D. Fotboll

4. Ungefär hur stor andel av jordens yta är täckt av vatten?

A. 50% B. 60% C. 70% D. 80%

Rätt svar: C. 70%

5. Vilken av följande städer eller orter ligger INTE på Island?

A. Akureyri B. Hafnarfjördur C. Klaksvik D. Vik i Myrdal

Rätt svar: C. Klaksvik, Färöarna

6. Vad heter kryddan som man ska ha i bearnaisesås?

A. Dragon B. Körvel C. Persilja D. Basilika

Rätt svar: A. Dragon

7. Vem var programledare för tv-programmet LIngo som sändes i TV4?

A. Rickard Sjöberg B. Harald Treutiger C. Adam Alsing D. Martin Örnroth

Rätt svar: D. Martin Örnroth

8. Vad heter huvudstaden i Guinea?

A. Accra B. Porto Novo C. Conakry D. Monrovia

Rätt svar: C. Conakry

9. Vad är huvudingrediensen i en devil’s food cake?

A. Mandlar B. Morot C. Äpplen D. Choklad

Rätt svar: D. Choklad

10. Vilket ord fattas i James Bond-filmen från 1977: Älskade…?

A. Spion B. Agent C. Terrorist D. Diamanten

Rätt svar: A. Spion

11. Vem har skrivit den Nobelprisbelönade boken Aniara?

A. Heidenstam B. Martinsson C. Lindgren D. Rydberg

Rätt svar: B. Martinsson

12. Vilken superhjältes alter ego heter Bruce Banner?

A. Batman B. Stålmannen C. Fantomen D. Hulken

Rätt svar: D. Hulken

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande städer i geografisk ordning. Börja i söder.

A. Kiruna B. Stockholm C. Malmö D. Göteborg

Rätt svar: C. Malmö D. Göteborg B. Stockholm A. Kiruna

Och det var allt från frågestunden för den här omgången. Vi ses nästa gång igen! Ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

Kommentera