Kims Frågestund 15 december 2014

God morgon och välkomna till årets sista frågestund! I dag ska vi ställa 20 frågor med 3 svarsalternativ. Lycka till! Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågestunden.

1. Vem har namnsdag på nyårsafton?

A. Rambo B. Sylvester C. David

Rätt svar: B. Sylvester

2. Vad heter Sveriges längsta älv?

A. Göta älv B. Klarälven C. Ångermanälven

Rätt svar: A. Göta älv, 731 km lång

3. Vem spelade huvudrollen i filmen Benjamin Buttons otroliga liv?

A. Brad Pitt B. Michael Douglas C. Mel Gibson

Rätt svar: A. Brad Pitt

4. Vilket ord fattas i Triads jullåt från 1987 Tänd ett…?

A. Tomte B. Ljus C. Marsipangris

Rätt svar: B. Ljus

5. Vilket lands flagga är detta?

A. Kuba B. Jamaica C. Barbados

Rätt svar: A. Kuba

6. Vilket amerikanskt filmbolag  har ett bergstopp i logotypen?

A. Universal B. MGM C. Paramount

Rätt svar: C. Paramount

7. Vem är den nuvarande programledaren i Jeopardy!?

A. Adam Alsing B. Ponuts Gårdinger C. Magnus Härenstam

Rätt svar: B. Pontus Gårdinger

8. Vad av följande är en kötträtt?

A. Carpaccio B. Bachalha C. Risotto

Rätt svar: A. Carpaccio

9. I vilket land ligger städerna Sousse och Hammamet?

A. Libyen B. Marocko C. Tunisien

Rätt svar: C. Tunisien

10. Vem var kung i Sverige när första världskriget bröt ut?

A. Karl XIV Johan B. Gustav V C. Gustav VI Adolf

Rätt svar: B. Gustav V

11. Vilken amerikansk stad är detta?

A. New York B. Los Angeles C. Philadelphia

Rätt svar: C. Philadelphia

12. Vem har skrivit boken om Gullivers resor?

A. Charles Dickens B. George Orwell C. Jonathan Swift

Rätt svar: C. Jonathan Swift

13. I vilken animerad serie kan man möta karaktärerna Ådi och Jon Arbuckle?

A. Katten Gustaf B. Tom & Jerry C. Humle & Dumle

Rätt svar: A. Katten Gustaf

14. Vilken frukt heter Malus Domestica på latin?

A. Apelsin B. Äpple C. Citron

Rätt svar: B. Äpple

15. I vilken italiensk stad föddes konstnären Giuseppe Arcimboldo?

A. Bologna B. Rimini C. Milano

Rätt svar: C. Milano

16. Vilket år inträffade amerikanska inbördeskriget?

A. 1851 B. 1861 C. 1871

Rätt svar: B. 1861

17. Vilken maträtt är detta?

A. Rösti B. Raclette C. Spagetti

Rätt svar: B. Raclette

18. Vilken färg är det på seriefiguren Alfons Åbergs tröja?

A. Brun B. Gul C. Blå

Rätt svar: A. Brun

19. I vilket land heter huvudstaden Aschgabat?

A. Kazakstan B. Turkmenistan C. Kirgizistan

Rätt svar: B. Turkmenistan

20. Vad heter världsstjärnan Avicii egentligen?

A. Tim Bergling B. Jocke Berg C. Thomas Eriksson

Rätt svar: A. Tim Bergling

Och det var allt från frågestunden för i år. Vi ses nästa år igen! God Jul och Gott nytt år!

Skribent: Kim Westman

Kommentera