Kims Frågestund 15 februari 2016

God morgon och välkomna till frågestunden igen. Ta fram penna och skrivpapper, för nu kör vi igång.

1. Vem var SVT:s julvärd 2004?

A. Lotta Bromé B. Lasse Kronér C. André Pops D. Ernst Kirchsteiger

Rätt svar: D. Ernst Kirchsteiger

2. Vad heter huvudstaden i Venezuela?

A. Barcelona B. Bogota C. Caracas D. Lima

Rätt svar: C. Caracas

3. Vem har skrivit den berömda textraden: Javisst gör det ont när knoppar brister?

A. Evert Taube B. Karin Boye C. Tove Jansson D. Nils Ferlin

Rätt svar: B. Karin Boye

4. Vid vilken sjö stod ett berömt slag av Sten Sture den äldre 1520?

A. Åsunden B. Vänern C. Hjälmaren D. Hornavan

Rätt svar: A. Åsunden

5. Vad av följande behövs INTE när du gör semlor?

A. Mandelmassa B. Florsocker C. Choklad D. Vetemjöl

Rätt svar: C. Choklad

6. Vad heter bandet som har haft en stor hit med låten Kärlekens tunga?

A. Iskvarn B. Eldkvarn C. Vattenkvarn D. Jordkvarn

Rätt svar: B. Eldkvarn

7. Vilket djur är det på republikanarnas symbol?

A. Åsna B. Elefant C. Älg D. Groda

Rätt svar: B. Elefant

8. I vilken fiktiv stad bor Powerpuffpinglorna?

A. Sydney B. Townsville C. Gotham D. Metropolis

Rätt svar: B. Townsville

9. I vilken skidort var det vinter-OS 1968?

A. Chamonix B. Grenoble C. St. Moritz D. Turin

Rätt svar: B. Grenoble

10. Vilket amerikanskt filmbolag grundades av Carl Lamelle 1912?

A. Paramount B. Universal C. Warner Bros. D. Columbia Pictures

Rätt svar: B. Universal

11. I vilket land heter huvudstaden Honiara?

A. Tonga B. Fijiöarna C. Salomonöarna D. Papua Nya Guinea

Rätt svar: C. Salomonöarna

12. Vem var president i USA när börskraschen ägde rum 1929?

A. Calvin Coolidge B. Herbert Hoover C. Woodrow Wilson D. Warren G. Harding

Rätt svar: B. Herbert Hoover

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande ord i alfabetisk ordning.

A. Ingenting B. Höjdrädd C. Rappsångare D. Snigel

Rätt svar:

B. Höjdrädd A. Ingenting C. Rappsångare D. Snigel

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera