Kims Frågestund 15 oktober 2014

God morgon och välkomna till Kims Frågestund. Ta fram penna och papper nu, för nu drar vi igång frågesporten.

1. I vilket landskap heter städerna Malmö och Helsingborg?

A. Västergötland B. Skåne C. Småland D. Halland

Rätt svar: B. Skåne

2. Vem har komponerat den klassiska Ödessymfonin?

A. Beethoven B. Mozart C. Bach D. Händel

Rätt svar: A. Beethoven

3. Vem spelade rollen som Axel Foley i Snuten i Hollywood-filmerna?

A. Chris Rock B. Samuel L. Jackson C. Eddie Murphy D. Denzel Washington

Rätt svar: C. Eddie Murphy

4. Vad innehåller den peruanska maträtten Ceviche?

A. Fläsk B. Fisk C. Kyckling D. Getkött

Rätt svar: B. Fisk

5. I vilket land heter högsta toppen Dufourspitze?

A. Tyskland B. Österrike C. Liechtenstein D. Schweiz

Rätt svar: D. Schweiz

6. Vad för slags verktyg är en fogsvans?

A. Skruvmejsel B. Såg C. Hammare D. Tumstock

Rätt svar: B. Såg

7. Vem var det som gjorde mål i Lennart Hylands klassiska citat Den glider in i mål i hockey-VM 1962?

A. Sven Tumba B. Nisse Nilsson C. Håkan Södergren D. Ronald Petersson

Rätt svar: B. Nisse Nilsson

8. I vilket land heter huvudstaden Bisjkek?

A. Turkmenistan B. Kazakstan C. Kirgizistan D. Tadzjikistan

Rätt svar: C. Kirgizistan

9. Vem blev USA:s sextonde president?

A. George Washington B. Abraham Lincoln C. Thomas Jefferson D. John Adams

Rätt svar: B. Abraham Lincoln

10. När skrev Magnus Uggla låten Jag mår illa?

A. 1988 B. 1989 C. 1990 D. 1991

Rätt svar: B. 1989

Och nu kommer utslagsfrågan:

Ordna följande bokstäver i ordning så att det bildar namnet på ett känt svenskt företag.

A. K B. E C. I D. A

Rätt svar:

C. I

A. K

B. E

D. A

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera