Kims Frågestund 16 maj 2016

God morgon och välkomna tillbaka till frågestunden igen. Ta fram penna och papper, för nu drar vi igång!

1. Vilken färg är det på tidningssidorna i Dagens Industri?

A. Rosa B. Vita C. Gula D. Gröna

Rätt svar: A. Rosa

2. Vilken insekt pryder Expressens logotyp?

A. Fluga B. Humla C. Geting D. Skalbagge

Rätt svar: C. Geting

3. Vad heter filmregissören som har regisserat filmen Vicky Christina Barcelona?

A. Spike Lee B. Wes Craven C. Steven Spielberg D. Woody Allen

Rätt svar: D. Woody Allen

4. Vilken av följande Disneysånger fanns INTE med i Djungelboken från 1967?

A. Var nöjd med allt som livet ger B. Apans sång C. Vyss på dig! D. Alla snubbar vill ju va katt

Rätt svar: D. Alla snubbar vill ju va katt, Aristocats

5. Vad av följande är namnet på en legendarisk rockband?

A. CC Top B. DD Top C. ZZ Top D. GG Top

Rätt svar: C. ZZ Top

6. Vilken grekisk filosof har namngivit efter en berömd sats?

A. Sokrates B. Aristoteles C. Pythagoras D. Platon

Rätt svar: C. Pythagoras

7. Vad heter den sura kärringen som är med i Bosse Larssons reklamfilm?

A. Ann-Britt B. Ing-Britt C. Vera-Britt D. Ann-Sofi

Rätt svar: B. Ing-Britt

8. Vad heter huvudstaden i Somalia?

A. Dakar B. Mogadishu C. Pretoria D. Nairobi

Rätt svar: B. Mogadishu

9. Vem spelar rollen som Stålmannen i de nya filmerna?

A. Henry Cavill B. Ben Affleck C. Christian Bale D. Christopher Reeve

Rätt svar: A. Henry Cavill

10. I vilket land kan man betala med valutan Rupier?

A. Turkiet B. Indien C. Kina D. Israel

Rätt svar: B. Indien

11. Vad är gremolata?

A. En planta B. Italiensk kryddblandning C. Godis D. En fågel

Rätt svar: B. Italiensk kryddblandning

12. Var på kroppen sitter de langerhanska öarna?

A. Ögonen B. Tungan C. Öronen D. Knäet

Rätt svar: C. Öronen

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande tv-serier i ordning efter premiärdatum. Börja med den äldsta.

A. Dallas B. Cityakuten C. Våra bästa år D. Hem till gården

Rätt svar: C. Våra bästa år, 1965 D. Hem till gården, 1972 A. Dallas, 1978 B. Cityakuten, 1994

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen. Ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera