Kims Frågestund 18 april 2016

God morgon och välkomna till Kims Frågestund. Ta fram penna och papper, för nu drar vi igång.

1. Vad heter de första människorna enligt Bibeln?

A. Ask och Embla B. Adam och Eva C. Robert och Margit D. Runar och Carola

Rätt svar: B. Adam och Eva

2. I vilken europeisk huvudstad drabbades svårt av ett terrordåd den 22 mars i år?

A. Paris B. Amsterdam C. Bryssel D. Berlin

Rätt svar: C. Bryssel

3. Vad av följande är namnet på en italiensk ostsort?

A. Brindisi B. Pisa C. Gorgonzola D. Padua

Rätt svar: C. Gorgonzola

4. Vad heter tv-spelsserien där huvudpersonen heter Link?

A. Zelda B. Super Mario C. Donkey Kong D. Kirby

Rätt svar: A. Zelda

5. Vem skrev den berömda boken Djurfarmen?

A. John Steinbeck B. George Orwell C. Charlie Chaplin D. Franz Kafka

Rätt svar: B. George Orwell

6. På vilken grekisk ö ligger städerna Chania och Platanias?

A. Korfu B. Kos C. Kreta D. Rhodos

Rätt svar: C. Kreta

7. Var i världen lever puman?

A. På Gotland B. I Asien C. I Afrika D. I Nord och Sydamerika

Rätt svar: D. I Nord och Sydamerika

8. Hur många celler har en amöba?

A. Noll B. Ett C. Två D. Tre

Rätt svar: B. Ett

9. I vilken amerikansk delstat ligger staden Charlotte?

A. South Carolina B. Idaho C. Georgia D. North Carolina

Rätt svar: D. North Carolina

10. Vad heter rocklegenden Ozzy Osbournes fru?

A. Sarah B. Jenny C. Sharon D. Hilda

Rätt svar: C. Sharon

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande tv-spelsklassiker i ordning efter releasedatum. Börja med den äldsta?

A. Super Mario Bros. B. The Legend of Zelda C. Donkey Kong D. Pac-Man

Rätt svar:

D. Pac-Man, 1980

C. Donkey Kong, 1981

A. Super Mario Bros., 1985

B. The Legend of Zelda, 1986

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen. Hej då!

Skribent: Kim Westman

021

 

 

 

Kommentera