Kims Frågestund 18 januari 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Vi börjar med en gång.

1. Vid vilken flod ligger Ungerns huvudstad Budapest?

A. Donau B. Elbe C. Volga D. Drava

Rätt svar: A. Donau

2. Vad heter huvudfiguren i Bram Stokers skräckroman från 1897?

A. Frankenstein B. Dracula C. Freddie Kruger D. Jason Vorhees

Rätt svar: B. Dracula

3. Vilken Disneyfigur heter Anders And på danska?

A. Musse Pigg B. Långben C. Piff & Puff D. Kalle Anka

Rätt svar: D. Kalle Anka

4. Var på kroppen kan man hitta gomseglet?

A. Hjärnan B. Munnen C. Fötterna D. Lungorna

Rätt svar: B. Munnen

5. Vem var programledare för SVT-programmet Supersvararna som gick i många år?

A. Arne Hegerfors B. Ingvar Oldsberg C. Lars-Gunnar Björklund D. Sven Melander

Rätt svar: C. Lars-Gunnar Björklund

6. I vilken fiktiv stad bor seriefiguren Svampbob Fyrkant?

A. Ananasstaden B. Bikinibottnen C. Sandbyn D. Svampstaden

Rätt svar: B. Bikinibottnen

7. Hur många OS-guld tog Sverige under OS i Sydney 2000?

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

Rätt svar: D. 4

8. I vilken amerikansk delstat heter huvudstaden Baton Rouge?

A. Alabama B. Maine C. Louisiana D. Kentucky

Rätt svar: C. Louisiana

9. Vilken av följande bilföretag är äldst?

A. Ford B. Volvo C. Volkswagen D. Seat

Rätt svar: A. Ford

10. Vad hette  Steven Spielbergs första film som regissör?

A. Hajen B. E.T. C. Airport D. Duellen

Rätt svar: D. Duellen

11. Från vilket land kom presidenten Vaclav Havel?

A. Tjeckoslovakien B. Ungern C. Polen D. Moldavien

Rätt svar: A. Tjeckoslovakien

12. Vilken av följande animeserier hade premiär först?

A. Sailor Moon B. Pokémon C. Cardcaptor Sakura D. Doraemon

Rätt svar: D. Doraemon

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande brittiska städer i bokstavsordning.

A. Manchester B. London C. Nottingham D. Inverness

Rätt svar: D. Inverness B. London A. Manchester C. Nottingham

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

 

Kommentera