Kims Frågestund 18 november 2014

God middag och välkomna till min frågestund igen. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilket land har nationaldag idag?

A. Estland B. Lettland C. Finland D. Litauen

Rätt svar: B. Lettland

2. Vilket ord fattas i titeln Dr Jekyll och …?

A. Mr. Anderson B. Mr. Hyde C. Mr. Johansson D. Mr. Bean

Rätt svar: B. Mr. Hyde

3. Vilka färger är det på Spaniens flagga?

A. Rött och gult B. Rött och blått C. Rött och grönt D. Rött och svart

Rätt svar: A. Rött och gult

4. I vilken tv-serie kan möta karaktären Bobby Ewing?

A. Dynastin B. Falcon Crest C. Magnum D. Dallas

Rätt svar: D. Dallas

5. Vem ledde det klassiska 10.000-kronorsfrågan som hade premiär 1959?

A. Nils-Erik Baernertz B. PG Hylén C. Lasse Dahlquist D. Ingvar Oldsberg

Rätt svar: A. Nils-Erik Baernertz

6. Vad för typ av maträtt är gazpacho?

A. Kötträtt B. Fiskrätt C. Soppa D. Omelett

Rätt svar: C. Soppa

7. När hade filmen Fyra farliga friare med Bröderna Marx premiär?

A. 1942 B. 1932 C. 1962 D. 1952

Rätt svar: B. 1932

8. Vad av följande har gjort musiken till filmen The Cowboys som kom 1972?

A. John Williams B. George Lucas C. Sergio Leone D. Steven Spielberg

Rätt svar: A. John Williams

9. Vilken färg är det på seriefiguren Bamses kläder?

A. Gult B. Rött C. Grönt D. Blått

10. I vilken kinesisk stad kan du besöka terrakottaarmén?

A. Shanghai B. Beijing C. Xi’an D. Nanjing

Rätt svar: C. Xi’an

Och nu kommer utslagsfrågan.

Ordna följande vetenskapsmän efter födelseland. Börja i USA och gå mot österut.

A. Albert Einstein B. Andrej Sakharov C. Carl Sagan D. Isaac Newton

Rätt svar:

C. Carl Sagan, USA

D. Isaac Newton, Storbritannien

A. Albert Einstein, Tyskland

B. Andrej Sakharov, Ryssland

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera