Kims Frågestund 2 december 2015

God morgon och välkomna. Nu sätter vi igång.

1. Vad heter den nya Star Wars-filmen som har premiär om två veckor?

A. Rogue One B. The Force Awakens C. Empire strikes back D. The Return of Jedi

Rätt svar: B. The Force Awakens

2. Vad heter god jul på spanska?

A. Buon Natale B. Merry Christmas C. Feliz Navidad D. Karacsony Unnepeket

Rätt svar: C. Feliz Navidad

3. Vem är den nuvarande programledaren för Bingolotto?

A. Lasse Kronér B. Leif Loket Olsson C. Lotta Engberg D. Ingvar Oldsberg

Rätt svar: D. Ingvar Oldsberg

4. I vilken tysk stad kan man besöka Max Planck-universitetet?

A. Lübeck B. Kiel C. Berlin D. Köln

Rätt svar: B. Kiel

5. Vad heter chokladmärket som har en lila ko på sin logotype?

A. Lindt B. Marabou C. Milka D. Maltesers

Rätt svar: C. Milka

6. Vem spelade rollen som Gudfadern i filmen med samma namn från 1972?

A. Marlon Brando B. Robert de Niro C. Tony Curtis D. John Wayne

Rätt svar: A. Marlon Brando

7. I vilket land heter huvudstaden Tirana?

A. Bulgarien B. Rumänien C. Makedonien D. Albanien

Rätt svar: D. Albanien

8. Vad heter Super Marios bror?

A. Luigi B. Pac-Man C. Donkey Kong D. Wario

Rätt svar: A. Luigi

9. På vilken plats hittades de berömda Dödahavs-rullarna?

A. Qumran B. Chichen Itza C. Angkor Wat D. Vesuvius

Rätt svar: A. Qumran

10. Vad heter Simpsons skapare?

A. Gregory Peck B. Matt Groening C. Sam Smith D. E.C. Segar

Rätt svar: B. Matt Groening

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses!

Skribent: Kim Westman

Kommentera