Kims Frågestund 2 maj 2016

God morgon och välkomna. Idag ska vi ställa 12 frågor och en utslagsfråga. Nu kör vi!

1. Vad heter terrorforskaren som har medverkat i SVT Nyheters extrasändningar ibland?

A. Hans Grön B. Hans Gul C. Hans Brun D. Hans Svart

Rätt svar: C. Hans Brun

2. Vilket land heter Magyarorszag på deras språk?

A. Tyskland B. Serbien C. Kroatien D. Ungern

Rätt svar: D. Ungern

3. Vad heter huvudstaden i Armenien?

A. Baku B. Tblisi C. Jerevan D. Moskva

Rätt svar: C. Jerevan

4. Vad heter Jim Carreys rollfigur i filmen The Mask från 1994?

A. Bruce Anderson B. Stanley Ipkiss C. Phillip Morris D. Mr. Popper

Rätt svar: B. Stanley Ipkiss

5. Vem har skrivit boken Varats olidliga lätthet som dessutom blev film med Lena Olin?

A. Philip Roth B. Milan Kundera C. Doris Lessing D. Jerzy Kosinski

Rätt svar: B. Milan Kundera

6. Vilken av följande Super Mario-spel kom först?

A. Super Mario Land B. Super Mario Kart C. Mario & Luigi: Superstar saga D. Mario Paint

Rätt svar: A. Super Mario Land, 1989

7. I vilken cykeltävling dopade amerikanen Lance Armstrong och blev av med alla 7 titlar?

A. Giro d’ Italia B. Vuelta Espana C. Tour de France D. Turkiet Runt

Rätt svar: C. Tour de France

8. Vem hade en stor hit med låten Ska vi gå hem till dig?

A. Peps Persson B. Magnus Uggla C. Joakim Berg D. Staffan Hellstrand

Rätt svar: B. Magnus Uggla

9. Vad heter staden som ligger nära vid floden Aare?

A. Zürich B. Bern C. Lausanne D. Geneve

Rätt svar: B. Bern

10. Vem var programledare för Bingolotto mellan åren 2005-2008?

A. Lasse Kronér B. Gunde Svan C. Lotta Engberg D. Rickard Olsson

Rätt svar: D. Rickard Olsson

11. Vad heter öl på spanska?

A. Cerveza B. Beer C. Bier D. Por Favor

Rätt svar: A. Cerveza

12. På vilken kroppsdel brukade Akilles alltid hålla koll på?

A. Knäet B. Tungan C. Tarmarna D. Hälen

Rätt svar: D. Hälen

Och nu till utslagsfrågan…

Ordna följande bokstäver i ordning så att ni bildar namnet på en svensk deckarserie!

A. C B. E C. B D. K

Rätt svar:

C. B B. E A. C D. K

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera