Kims Frågestund 2 mars 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Idag ska jag ställa 10 frågor och en utslagsfråga. Nu sätter vi igång frågesporten.

1. Var på kroppen sitter bukspottskörteln?

A. Magen B. Musklerna C. Munnen D. Huvudet

Rätt svar: A. Magen

2. Vilken av Snövits sju dvärgar var känd för sin goda humör?

A. Butter B. Kloker C. Toker D. Glader

Rätt svar: D. Glader

3. I vilken sport kan man göra en halvnelson?

A. Basket B. Tennis C. Brottning D. Bågskytte

Rätt svar: C. Brottning

4. I vilket land ligger det berömda platsen Machu Picchu?

A. Brasilien B. Peru C. Chile D. Ecuador

Rätt svar: B. Peru

5. Vilken tidning grundades 1830 av Lars Johan Hierta?

A. Expressen B. Göteborgs-Posten C. Svenska Dagbladet D. Aftonbladet

Rätt svar: D. Aftonbladet

6. Vem av följande skådespelare har aldrig spelat rollen som USA:s president?

A. Denzel Washington B. Kevin Costner C. Eddie Murphy D. Jim Curley

Rätt svar: C. Eddie Murphy

7. I vilken Disneyfilm sjungs det mycket populära låten Hakuna Matata?

A. Ringaren i Notre-Dame B. Lejonkungen C. Aladdin D. Robin Hood

Rätt svar: B. Lejonkungen

8. När introducerades 20-lappen?

A. 1991 B. 1992 C. 1993 D. 1994

Rätt svar: B. 1992

9. Vilken av följande revyer har Galenskaparna och After Shave INTE satt upp?

A. Grisen i säcken B. JUL JUL JUL C. Träsmak D. Hemlighuset

Rätt svar: D. Hemlighuset

10. I vilket önation heter huvudstaden Palikir?

A. Vanuatu B. Tonga C. Mikronesien D. Fijiöarna

Rätt svar: C. Mikronesien

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande ord i alfabetisk ordning:

A. Ost B. Orm C. Uggla D. Kaka

Rätt svar:

D. Kaka

B. Orm

A. Ost

C. Uggla

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera