Kims Frågestund 20 april 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu drar vi igång frågestunden.

1. I vilken stad kan man besöka ett torn som lutar?

A. Rom B. Milano C. Pisa D. Perugia

Rätt svar: C. Pisa

2. Var på kroppen sitter stigbygeln?

A. Ögat B. Örat C. Näsan D. Munnen

Rätt svar: B. Örat

3. Vilken typ av dinosaurie är Lillefot i Landet för länge sedan-filmerna?

A. Stegosaurus B. Triceratops C. Apatosaurus D. Tyrannosaurus Rex

Rätt svar: C. Apatosaurus

4. Vem har namnsdag på nyårsafton?

A. Adam B. Eva C. Sylvester D. Svante

Rätt svar: C. Sylvester

5. Vilket av följande program har Robert Aschberg INTE varit programledare?

A. Diskutabelt B. Insider C. Grannfejden D. Room Service

Rätt svar: D. Room Service

6. Vilken veckodag heter Viernes på spanska?

A. Söndag B. Fredag C. Måndag D. Onsdag

Rätt svar: B. Fredag

7. Vad får du om du beställer mahi-mahi på en hawaiiansk restaurang?

A. Delfinfisk B. Hamburgare C. Risrätt D. En hummer

Rätt svar: A. Delfinfisk

8. Vad hette USA:s andra president?

A. George Washington B. Thomas Jefferson C. Abraham Lincoln D. John Adams

Rätt svar: D. John Adams

9. I vilket land ligger staden Mulhouse?

A. Tyskland B. Frankrike C. Schweiz D. Österrike

Rätt svar: B. Frankrike

10. Vem spelade huvudrollen i filmen Skuggor över södern från 1962?

A. James Stewart B. Gregory Peck C. Robert Taylor D. Cary Grant

Rätt svar: B. Gregory Peck

11. Vad heter den här animeserien?

A. Sailor Moon B. One Piece C. Dragon Ball Z D. Pokémon

Rätt svar: B. One Piece

12. Vad heter valutan i Taiwan?

A. Dollar B. Pund C. Yuan D. Yen

Rätt svar: A. Dollar

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande barnprogram i ordning när de dök upp första gången. Börja med den äldsta.

A. Powerpuffpinglorna B. Familjen Flinta C. Scooby-Doo D. Smurfarna

Rätt svar:

B. Familjen Flinta, 1960

C. Scooby-Doo, 1969

D. Smurfarna, 1981

A. Powerpuffpinglorna, 1998

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen.

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera