Kims Frågestund 21 januari 2015

God morgon och mycket välkomna till frågestunden igen! Idag är det 12 frågor jag ska ställa till er där hemma. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågestunden.

1. Vilken svensk kung är avbildad på våra 1000-lappar?

A. Gustav Vasa B. Karl XIV Johan C. Karl XII D. Karl XV

Rätt svar: A. Gustav Vasa

2. Vad heter klosterstaden som ligger några mil utanför Motala?

A. Knäred B. Vadstena C. Västerås D. Norrtälje

Rätt svar: B. Vadstena

3. Vad är huvudingrediensen i en Red Velvet Cake?

A. Mandlar B. Cream Cheese C. Choklad D. Marsipan

Rätt svar: B. Cream Cheese

4. Vem av följande har INTE spelat rollen som James Bond?

A. Daniel Craig B. Pierce Brosnan C. Roger Moore D. Rowan Atkinson

Rätt svar: D. Rowan Atkinson

5. I vilken tysk delstat ligger staden Nürnberg?

A. Baden-Würthemberg B. Bayern C. Sachsen D. Rheinland-Pfalz

Rätt svar: B. Bayern

6. Vad gör man sauterar ett livsmedel?

A. Skalar B. Steker C. Kryddar D. Kokar

Rätt svar: B. Steker

7. Vem har skrivit musiken till musikalen West Side Story?

A. Andrew Lloyd Webber B. Elton John C. Leonard Bernstein D. George Gershwin

Rätt svar: C. Leonard Bernstein

8. Hur många minuter är det i en boxningsrond?

A. En minut B. Två minuter C. Tre minuter D. Fyra minuter

Rätt svar: C. Tre minuter

9. I vilket land heter huvudstaden Vilnius?

A. Slovakien B. Lettland C. Vitryssland D. Litauen

Rätt svar: D. Litauen

10. Vilken av följande skådespelare föddes först?

A. John Wayne B. Greta Garbo C. Buster Keaton D. Charlie Chaplin

Rätt svar: D. Charlie Chaplin, 1889

11. I vilken sport kan man göra en dash?

A. Baseboll B. Basketboll C. Bowling D. Golf E. Löpning

Rätt svar: E. Löpning

12. På vilken Medelhavsö ligger staden Oristano?

A. Sicilien B. Sardinien C. Malta D. Pantelleria

Rätt svar: B. Sardinien

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande brittiska städer i geografisk ordning. Börja i norr.

A. Glasgow B. London C. Aberdeen D. Carlisle

Rätt svar:

C. Aberdeen, A. Glasgow D. Carlisle B. London

Och det var allt från frågestunden för den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera