Kims Frågestund 21 mars 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Idag ska vi ha frågor om påsken. Nu kör vi!

1. Vad heter glad påsk på engelska?

A. Merry Christmas B. Happy Easter C. Happy Birthday D. Happy 4th of July

Rätt svar: B. Happy Easter

2. Till vilket land hör Påskön?

A. Chile B. Peru C. Argentina D. Brasilien

Rätt svar: A. Chile

3. Vad heter huvudstaden i Spanien där de har världens största påskparad?

A. Barcelona B. Palma C. Zaragoza D. Madrid

Rätt svar: D. Madrid

4. Vilken färg förknippar vi med påsken?

A. Röd B. Svart C. Gul D. Blå

Rätt svar: C. Gul

5. Vad av följande påskrätter finns INTE med i den svenska påskbordet?

A. Sill B. Köttbullar C. Memmi D. Påskmust

Rätt svar: C. Memmi

6. Vad heter den animerade filmen som kom för några år sedan?

A. Påskharen B. Hopp! C. Påskkycklingen D. Dansade ägget

Rätt svar: B. Hopp!

7. Vad skulle kycklingen Gullefjun göra i en känd visa?

A. Gå på promenad B. Äta maskar C. Köpa en banan D. Sola

Rätt svar: A. Gå på promenad

8. Vad heter tv-personligheten från USA som ledde The Late Show i många år?

A. Jay Leno B. David Letterman C. Jimmy Kimmel D. Johnny Carson

Rätt svar: B. David Letterman

9. Med vilken sport förknippar vi med Roger Federer?

A. Golf B. Fotboll C. Baseboll D. Tennis

Rätt svar: D. Tennis

10. Till vilket ställe skall påskkäringen åka till?

A. Gulkulla B. Villekulla C. Blåkulla D. Grönkulla

Rätt svar: C. Blåkulla

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande städer i geografisk ordning. Börja i USA och gå mot öster.

A. Austin B. London C. Kairo D. Lissabon

Rätt svar:

A. Austin, D. Lissabon B. London C. Kairo

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen och tills dess: GLAD PÅSK!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera