Kims Frågestund 21 september 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu sätter vi igång.

1. I vilken fransk region ligger den berömda klosterön Mont-Saint-Michel?

A. Bretagne B. Normandie C. Champagne D. Lorraine

Rätt svar: B. Normandie

2. I vilket land ligger städerna Anadyr och Jakutsk?

A. Ryssland B. Kina C. Estland D. Polen

Rätt svar: A. Ryssland

3. Var på kroppen kan du drabba om du får Menieres sjukdom?

A. Ögonen B. Magen C. Foten D. Öronen

Rätt svar: D. Öronen

4. I vilken sport kan man göra en birdie?

A. Basket B. Golf C. Tennis D. Fotboll

Rätt svar: B. Golf

5. I vilket landskap ligger orterna Laxå och Hallsberg?

A. Västmanland B. Närke C. Södermanland D. Dalarna

Rätt svar: B. Närke

6. Vad heter denna TV4-profil?

A. Rickard Sjöberg B. Martin Timell C. Bengt Magnusson D. Staffan Ling

Rätt svar: C. Bengt Magnusson

7. Vad är gumbo för något i det kreolska köket?

A. Risrätt B. Kötträtt C. Fiskrätt D. Grönsaksrätt

Rätt svar: A. Risrätt

8. I vilken tecknad serie kan man möta figurerna Alma och Google?

A. Karl-Alfred B. Tjalle Tvärvigg C. Blondie D. Kalle Anka

Rätt svar: B. Tjalle Tvärvigg

9. Vad heter Afghanistans huvudstad?

A. Teheran B. Bagdad C. Riyadh D. Kabul

Rätt svar: D. Kabul

10. Vad för slags djur är en beckasin?

A. Fågel B. Lejon C. Fisk D. Insekt

Rätt svar: A. Fågel

11. Vilket år började det amerikanska tv-bolaget ABC sina sändningar?

A. 1947 B. 1948 C. 1950 D. 1951

Rätt svar: B. 1948

12. Vad heter Kanadas största sjö?

A. Great Salt Lake B. Great Slave Lake C. Great Bear Lake D. Great Basin Lake

Rätt svar: C. Great Bear Lake

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande ord så att bildar ett känt ordspråk.

A. Sämre Soppa B. Ju fler C. Desto D. Kockar

Rätt svar:

B. Ju fler D. Kockar C. Desto A. Sämre Soppa

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera