Kims Frågestund 22 februari 2016

God morgon och välkomna. Vi börjar nu direkt med första frågan.

1. Vem fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen Deer Hunter från 1979?

A. Meryl Streep B. Sally Field C. Jodie Foster D. Diane Keaton

Rätt svar: A. Meryl Streep

2. Vad heter huvudstaden i delstaten Vermont?

A. Pierre B. Frankfort C. Montpelier D. Concord

Rätt svar: C. Montpelier

3. Vem har skrivit romanen Rosens namn och som avled nu i helgen?

A. Graham Greene B. Umberto Eco C. John Steinbeck D. Ernest Hemingway

Rätt svar: B. Umberto Eco

4. Vem ska pryda den nya 200-kronorssedeln?

A. Nils Ferlin B. Astrid Lindgren C. Evert Taube D. Ingmar Bergman

Rätt svar: D. Ingmar Bergman

5. Vilken sjukdom har du drabbats av om du har abscessus?

A. Lunginflammation B. Böld C. Cancer D. Blodförgiftning

Rätt svar: B. Böld

6. Vad för sorts djur är Tom i den tecknade duon Tom & Jerry?

A. Mus B. Hund C. Papegoja D. Katt

Rätt svar: D. Katt

7. Vem har programlett frågesporten Vem vet mest sedan 2008?

A. Rickard Olsson B. Belinda Olsson C. Lasse Kronér D. Bengt Magnusson

Rätt svar: A. Rickard Olsson

8. Vilket kemisk grundämne har förkortningen AU?

A. Silver B. Brons C. Koppar D. Guld

Rätt svar: D. Guld

9. I vilket världshav ligger ön Mauritius?

A. Stilla havet B. Indiska oceanen C. Atlanten D. Medelhavet

Rätt svar: B. Indiska oceanen

10. Vilken av följande western-TV-serier hade premiär först?

A. Bröderna Cartwright B. Krutrök C. Rawhide D. High Chaparral

Rätt svar: B. Krutrök, 1955

11. Vilken maträtt är namngivet efter ett berömt slag som Napoleon var med i?

A. Korv Stroganoff B. Flygande Jacob C. Kyckling Marengo D. Spagetti Bolognese

Rätt svar: C. Kyckling Marengo

12. I vilken kinesisk stad kan du besöka Yu Garden?

A. Beijing B. Canton C. Harbin D. Shanghai

Rätt svar: D. Shanghai

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande Solsidan-karaktärer i alfabetisk ordning.

A. Mickan B. Ove C. Alex D. Fredrik

Rätt svar: C. Alex D. Fredrik A. Mickan B. Ove

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera