Kims Frågestund 22 juni 2015

God morgon och välkomna till den näst sista frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu kör vi igång.

1. I vilken stad kan du besöka nöjesparken Tivoli?

A. Göteborg B. Helsingfors C. Köpenhamn D. Ålborg

Rätt svar: C. Köpenhamn

2. Vilken komikerduo satte upp revyn Varning för barn 1977?

A. Helan & Halvan B. Magnus & Brasse C. Filip & Fredrik D. Tom & Jerry

Rätt svar: B. Magnus & Brasse

3. Vilken maträtt har sitt ursprung kring området New Orleans i Louisiana?

A. Paella B. Risotto C. Jambalaya D. Curryris

Rätt svar: C. Jambalaya

4. Vem spelade huvudrollen som Axel Foley i filmen Snuten i Hollywood från 1984?

A. Chris Rock B. Samuel L. Jackson C. Curtis Jackson D. Eddie Murphy

Rätt svar: D. Eddie Murphy

5. På vilken kroppsdel sitter strålbenet?

A. Armbågen B. Huvudet C. Knäet D. Foten

Rätt svar: A. Armbågen

6. Vilket jeansmärke har en dödskalle i logotypen?

A. Levis B. Cheap Monday C. Diesel D. Jack Jones

Rätt svar: B. Cheap Monday

7. I vilken engelsk stad föddes författaren och dramatikern William Shakespeare 1564?

A. Birmingham B. Fulham C. Stratford-upon-Avon D. Cardiff

Rätt svar: C. Stratford-upon-Avon

8. Vem var det som ledde Grisbuktsinvasionen 1959?

A. Jose Ramon Fernandez B. Che Guevara C. Erneido Oliva D. Fidel Castro

Rätt svar: D. Fidel Castro

9. Vilket bilmärke har gjort modellerna S60 och V70?

A. Saab B. Volvo C. Scania D. Volkswagen

Rätt svar: B. Volvo

10. Vilken dansk kung föddes 1481 på Nyborgs slott?

A. Fredrik I B. Kristian II B. Kristian III D. Kung Hans

Rätt svar: B. Kristian II

11. I vilket land ligger städerna Konya och Erzurum?

A. Iran B. Irak C. Turkiet D. Syrien

Rätt svar: C. Turkiet

12. I vilken amerikansk stad öppnade Coca-Cola Company 1886?

A. Memphis B. Atlanta C. Eugene D. Los Angeles

Rätt svar: B. Atlanta

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande författare efter födelseår. Börja med den äldsta.

A. Harold Pinter B. Doris Lessing C. Selma Lagerlöf D. John Steinbeck

Rätt svar:

C. Selma Lagerlöf, 1858 D. John Steinbeck, 1902 B. Doris Lessing, 1919 A. Harold Pinter, 1930

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera