Kims Frågestund 22 oktober 2014

God middag och välkomna till min frågestund igen! Ta fram penna och papper för nu kör vi igång världens bästa frågesport.

1. I vilken italiensk stad kan man besöka ett lutande torn?

A. Rom B. Milano C. Venedig D. Pisa

Rätt svar: D. Pisa

2. Vad heter Batmans Sidekick?

A. Robin B. Mårten C. Anders D. Kalle

Rätt svar: A. Robin

3. Vilket ord fattas i James Bond-filmtiteln: Quantum of…?

A. Thunderace B. Solace C. Rainace D. Sunace

Rätt svar: B. Solace

4. Vad är huvudingrediensen i en Budapestlängd?

A. Mandariner B. Apelsiner C. Bananer D. Blåbär

Rätt svar: A. Mandariner

5. I vilken av följande filmer har västernskådisen John Wayne inte medverkat?

A. Rio Bravo B. Förföljaren C. För en handfull dollar D. The Cowboys

Rätt svar: C. För en handfull dollar

6. I vilket land heter huvudstaden Addis Abeba?

A. Togo B. Elfenbenskusten C. Djibouti D. Etiopien

Rätt svar: D. Etiopien

7. Var på kroppen sitter bukspottskörteln?

A. I ryggen B. I magen C. I öronen D. I ögonen

Rätt svar: B. I magen

8. Vilken av följande frågesporter hade premiär först?

A. Jeopardy! B. Vem vill bli miljonär C. Kvitt eller dubbelt D. Vem vet mest?

Rätt svar: C. Kvitt eller dubbelt

9. Vilken färg heter sarga på ungerska?

A. Grön B. Lila C. Svart D. Gul

Rätt svar: D. Gul

10. Vilket år skedde den allra första Oscarsgalan?

A. 1927 B. 1928 C. 1929 D. 1930

Rätt svar: C. 1929

Och nu kommer utslagsfrågan…

Ordna följande ord i alfabetisk ordning.

A. Kaka

B. Katt

C. Kvarg

D. Kanin

Rätt svar:

A. Kaka, D. Kanin, B. Katt, C. Kvarg

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera