Kims Frågestund 23 februari 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper för nu kommer jag att ställa 12 frågor och en utslagsfråga.

1. Vad för slags maträtt är gazpacho?

A. Soppa B. Risrätt C. Fiskrätt D. Kötträtt

Rätt svar: A. Soppa

2. Vilken svensk komiker var med i Kvitt eller Dubbelt där frågorna handlade om James Bond?

A. Johan Wester B. David Batra C. Robin Paulsson D. Johan Glans

Rätt svar: D. Johan Glans

3. På vilken grekisk ö ligger orterna Chania och Heraklion?

A. Rhodos B. Patmos C. Kreta D. Korfu

Rätt svar: C. Kreta

4. Vilka har sjungit ledmotivet till TV4-succén Welcome to Sweden?

A. The Cardigans B. The Sounds C. Ace of Base D. ABBA

Rätt svar: B. The Sounds

5. Vad för slags bakverk är en croissant?

A. Fikabröd B. Tårta C. Mazarin D. Biskvi

Rätt svar: A. Fikabröd

6. Vilket datum infaller Australiens nationaldag?

A. 16 januari B. 26 januari C. 31 januari D. 2 februari

Rätt svar: B. 26 januari

7. Vilken av följande serietidningar kom först?

A. 91:an Karlsson B. Kalle Anka och Co. C. Pondus D. Katten Gustaf

Rätt svar: B. Kalle Anka och Co.

8. Vad heter huvudstaden i Montenegro?

A. Pristina B. Sofia C. Podgorica D. Belgrad

Rätt svar: C. Podgorica

9. Vem har regisserat de flesta utav Astrid Lindgrens filmer?

A. Tage Danielsson B. Ingmar Bergman C. Olle Hellbom D. Ragnar Frisk

Rätt svar: C. Olle Hellbom

10. Vilken av följande alternativ är ett medeltida handeldvapen?

A. Arkebössa B. Krokgevär C. Hakebössa D. Arabesk

Rätt svar: C. Hakebössa

11. Vilket av följande länder gränsar INTE till Kaspiska havet?

A. Iran B. Georgien C. Turkiet D. Azerbajdzjan

Rätt svar: C. Turkiet

12. Hur skriver man talet 1.500 med romerska siffror?

A. MD B. MC C. ML D. MX

Rätt svar: A. MD

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande världsstäder i geografisk ordning. Börja i norr.

A. Madrid B. Reykjavik C. Dublin D. Paris

Rätt svar: B. Reykjavik, C. Dublin, D. Paris, A. Madrid

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera