Kims Frågestund 25 april 2016

God morgon och oändligt välkomna till frågestunden åter igen. Idag ska vi som vanligt ställa 12 frågor + en utslagsfråga. Sätt er till rätta nu, för nu drar vi igång frågesportsmaskinen.

1. Hur många år fyller Sveriges kung Carl XVI Gustav på lördag?

A. 60 år B. 70 år C. 80 år D. 90 år

Rätt svar: B. 70 år

2. I vilket land är Kung Bumbibol regent?

A. Japan B. Kina C. Thailand D. Malaysia

Rätt svar: C. Thailand

3. Vad av följande är INTE namnet på en chilifrukt?

A. Habanero B. Jalapeno C. Ajvar D. Pepperoni

Rätt svar: C. Ajvar

4. Vad av följande är namnet på en syrisk stad?

A. Zeppo B. Fleppo C. Aleppo D. Deppo

Rätt svar: C. Aleppo

5. Från vilket land kommer chokladmärket Cadbury?

A. Frankrike B. Tyskland C. Storbritannien D. Danmark

Rätt svar: C. Storbritannien

6. Vad är Dollywood?

A. Ett nöjesfält B. En biograf C. Ett museum D. Ett naturreservat

Rätt svar: A. Ett nöjesfält

7. Vem gör rösten till Shere Khan i den nya Djungelboken-filmen?

A. Daniel Craig B. Tom Hanks C. Michael J. Fox D. Idris Elba

Rätt svar: D. Idris Elba

8. Vad för slags djur är en rhesus?

A. Fågel B. Apa C. Fisk D. Lejon

Rätt svar: B. Apa

9. Vad heter den snabba blåa igelkotten som gjorde sitt tv-spelsdebut 1991?

A. Kent B. Sonic C. Richard D. Frank

Rätt svar: B. Sonic

10. I vilket land föddes mångmiljardären Rupert Murdoch?

A. USA B. Skottland C. Singapore D. Australien

Rätt svar: D. Australien

11. Vad är det japanska namnet på tv?

A. Television B. Terebi C. Sashimi D. Tempura

Rätt svar: B. Terebi

12. Vilken av följande serietidningar kom först i Sverige?

A. Kalle Anka B. Knasen C. Karl-Alfred D. Katten Gustaf

Rätt svar: C. Karl-Alfred

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande sångare i ordning efter födelseår. Börja med den äldsta.

A. Elton John B. Adele C. Rod Stewart D. Shania Twain

Rätt svar:

C. Rod Stewart, 1945 A. Elton John, 1947 D. Shania Twain, 1965 B. Adele, 1988

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen! Ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera