Kims Frågestund 25 januari 2016

God morgon och varmt välkomna till frågestunden. Vi har 12 frågor och en utslagsfråga till er där hemma. Är ni beredda, så kör vi igång.

1. Vem har komponerat den berömda stycket Für Elise?

A. Mozart B. Händel C. Beethoven D. Haydn

Rätt svar: C. Beethoven

2. Vad för sorts livsmedel är Billinge?

A. Ost B. Korv C. Läsk D. Mjölk

Rätt svar: A. Ost

3. Vad heter denna kornettspelade person?

A. Sammy Davis Jr. B. Marvin Gaye C. Louis Armstrong D. Nat Adderley

Rätt svar: D. Nat Adderley

4. Vad hette monsterstormen som drog in över USA i helgen?

A. Jesper B. Jonas C. Jack D. Jennifer

Rätt svar: B. Jonas eller Snowzilla

5. Vad heter Bangladeshs huvudstad?

A. Thimphu B. Naypyadaw C. Dhaka D. Katmandu

Rätt svar: C. Dhaka

6. Vad av följande är namnet på ett champagnemärke?

A. Blåa änkan B. Gröna änkan C. Gula änkan D. Röda änkan

Rätt svar: C. Gula änkan

7. I vilken tecknad Disneyserie kan man beskåda karaktärerna Riley och Todd?

A. Ersättarna B. Kim Possible C. Phineas & Ferb D. Aladdin

Rätt svar: A. Ersättarna

8. Vad är detta för djur?

A. Zebra B. Giraff C. Okapi D. Hyena

Rätt svar: C. Okapi

9. Vilken av följande webbsidor kom först?

A. Youtube B. Twitter C. Facebook D. Google

Rätt svar: D. Google

10. Vad av följande är en stad i Polen?

A. Bratislava B. Olsztyn B. Bekescsaba D. Pärnu

Rätt svar: B. Olsztyn

11. I vilken fiktiv stad bor familjen Simpsons?

A. Summerfield B. Springfield C. Fallfield D. Winterfield

Rätt svar: B. Springfield

12. För vilket tv-bolag arbetar den politiske kommentatorn Mats Knutsson?

A. TV4 B. SVT C. TV3 D. Kanal 5

Rätt svar: B. SVT

Och nu till utslagsfrågan…

Ordna följande filmer i ordning efter premiärår. Börja med den äldsta.

A. Guys & Dolls B. Invictus C. Flykten från Alcatraz D. Batman Forever

Rätt svar: A. Guys & Dolls, 1955 C. Flykten från Alcatraz, 1979 D. Batman Forever, 1995 B. Invictus, 2010

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera