Kims Frågestund 25 maj 2015

God morgon och välkomna till frågestunden idag. Ta fram penna och papper, för nu kör vi igång.

1. Vad heter Moldaviens huvudstad?

A. Bukarest B. Budapest C. Chisinau D. Sofia

Rätt svar: C. Chisinau

2. I vilken fiktiv stad bor Kalle Anka och hans vänner?

A. Ankeborg B. Gåseborg C. Duveborg D. Svaneborg

Rätt svar: A. Ankeborg

3. Vilken maträtt är detta?

A. Kycklinggryta B. Kyckling Marengo C. Chicken Kiev D. Kentucky Fried Chicken

Rätt svar: B. Kyckling Marengo

4. Vilket typ av djur är en lämmel?

A. Däggdjur B. Kräldjur C. Blötdjur D. Fågel

Rätt svar: A. Däggdjur

5. Vem har skrivit verket En Midsommarnattdröm?

A. Oscar Wilde B. Charles Dickens C. George Orwell D. William Shakespeare

Rätt svar: D. William Shakespeare

6. Vad heter den amerikanska delstat där många svensk-emigranter bor där?

A. Kansas B. Minnesota C. Alaska D. Oregon

Rätt svar: B. Minnesota

7. På vilken kroppsdel sitter patellan?

A. Ryggen B. Öronen C. Knäna D. Magen

Rätt svar: C. Knäna

8. Vilken österrisisk stad är detta?

A. Wien B. Feldkirch C. Steyr D. Bad Gastein

Rätt svar: D. Bad Gastein

9. Vem av följande James Bond-skådisar föddes först?

A. Pierce Brosnan B. Sean Connery C. Roger Moore D. George Lazenby

Rätt svar: C. Roger Moore

10. På vilken tv-kanal kan du se program som Mad Men och Top Gear?

A. TV8 B. Kanal 9 C. TV10 D. Kanal 11

Rätt svar: B. Kanal 9

11. Vilket år kom Michael Jacksons världshit Black or White?

A. 1989 B. 1990 C. 1991 D. 1992

Rätt svar: C. 1991

12. På vilket språk heter Jag älskar dig Watashi wa?

A. Japanska B. Kinesiska C. Vietnamesiska D. Thailändska

Rätt svar: A. Japanska

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande filmer i ordning efter releaseår. Börja med den äldsta.

A. Mulan B. Ensam Hemma C. Spy Kids D. Karate Kid

Rätt svar: D. Karate Kid (1984) B. Ensam Hemma (1990) A. Mulan (1998) C. Spy Kids (2001)

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera