Kims Frågestund 26 augusti 2015

God morgon och välkomna till frågestunden igen efter några veckors uppehåll. Ta fram penna och papper för drar vi igång.

1. I vilket land kan du sola och bada på öarna Sicilien och Sardinien?

A. Grekland B. Spanien C. Turkiet D. Italien

Rätt svar: D. Italien

2. Vilket djur heter Lynx Lynx på latin?

A. Skata B. Lodjur C. Rådjur D. Räv

Rätt svar: B. Lodjur

3. Vem har varit programledare för Vem vill bli miljonär innan Rickard Sjöberg?

A. Lasse Kronér B. Bengt Magnusson C. Peter Harryson D. Lennart Swahn

Rätt svar: B. Bengt Magnusson

4. Vilken av följande tecknade serier hade premiär först?

A. Stålmannen B. Batman C. Karl-Alfred D. Tjalle Tvärvigg

Rätt svar: D. Tjalle Tvärvigg, 1919 Karl-Alfred, 1929 Stålmannen, 1938 Batman, 1939

5. Vad är huvudingrediensen i en remouladsås?

A. Curry B. Pesto C. Chili D. Paprika

Rätt svar: A. Curry

6. Vilket ord fattas i den romantiska komedin Fyra bröllop och en…?

A. Skilsmässa B. Begravning C. Födelsedag D. Kalas

Rätt svar: B. Begravning

7. I vilken tysk delstat ligger staden Stuttgart?

A. Baden-Würthemberg B. Schleswig-Holstein C. Bayern D. Sachsen

Rätt svar: A. Baden-Würthemberg

8. Var på kroppen sitter kraniet?

A. Handen B. Huvudet C. Tungan D. Benet

Rätt svar: B. Huvudet

9. Vilket år föddes skådespelaren Leonardo DiCaprio?

A. 1971 B. 1972 C. 1973 D. 1974

Rätt svar: D. 1974

10. Vad hette den första boken som publicerades 1455 av Johann Gutenberg?

A. Oxford English Dictonary B. Bibeln C. Canterbury Tales D. Människokroppen

Rätt svar: B. Bibeln

11. Vad heter Sveriges djupaste sjö?

A. Vänern B. Vättern C. Hornavan D. Hjälmaren

Rätt svar: C. Hornavan

12. Vad heter Mexikos högsta bergstopp?

A. Pidurutalagala B. Pico De Orizaba C. Teide D. Pico da Neblina

Rätt svar: B. Pico de Orizaba 5747 m

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande ord i alfabetisk ordning.

A. Ingenting B. Bosse C. Apa D. Lång

Rätt svar: C. Apa B. Bosse D. Lång A. Ingenting

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen.

Skribent: Kim Westman

Kommentera