Kims Frågestund 26 januari 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund. Jag kommer att ställa 12 frågor med 4 svarsalternativ. Ta fram penna och papper för nu kör vi igång frågestunden.

1. Vad heter smör på engelska?

A. Flour B. Butter C. Sugar D. Milk

Rätt svar: B. Butter

2. I vilket land ligger städerna Shanghai och Nanjing?

A. Kina B. Libanon C. Mongoliet D. Thailand

Rätt svar: A. Kina

3. Vem spelade rollen som James Bond i filmen Älskade spion från 1977?

A. George Lazenby B. Pierce Brosnan C. Sean Connery D. Roger Moore

Rätt svar: D. Roger Moore

4. Med vilken musikinstrument förknippade vi med sångaren Ray Charles?

A. Trumpet B. Saxofon C. Piano D. Flöjt

Rätt svar: C. Piano

5. Vad heter Sveriges nordligaste kyrkby?

A. Haparanda B. Abisko C. Karesuando D. Kiruna

Rätt svar: C. Karesuando

6. Från vilket land kommer osten Oaxaca?

A. Spanien B. Portugal C. Mexiko D. Brasilien

Rätt svar: C. Mexiko

7. Vem har målat den berömda tavlan Nattvarden?

A. Leonardo Da Vinci B. Giuseppe Arcimboldo C. Salvador Dali D. Pablo Picasso

Rätt svar: A. Leonardo Da Vinci

8. I vilken amerikansk delstat heter huvudstaden Laramie?

A. Colorado B. Wyoming C. South Dakota D. Wisconsin

Rätt svar: B. Wyoming

9. Vad hette Bolivas förste president?

A. Evo Morales B. Tomas Frias Ametller C. Antonio José de Sucre Alcala D. Simon Bolivar

Rätt svar: D. Simon Bolivar

10. Vilket slags djur är en kungsfiskare?

A. Fågel B. Fisk C. Lejon D. Häst

Rätt svar: A. Fågel

11. Vem var kung i Sverige när Vietnamkriget bröt ut?

A. Gustav V B. Gustav VI Adolf C. Carl XVI Gustaf D. Karl XV

Rätt svar: B. Gustav VI Adolf

12. I vilket land heter huvudstaden Abuja?

A. Zimbabwe B. Zambia C. Nigeria D. Eritrea

Rätt svar: C. Nigeria

Och så utslagsfrågan:

Ordna följande vetenskapsmän i ordning efter födelseår. Börja med den som föddes först.

A. Hertz B. Celsius C. Watt D. Joule

Rätt svar: B. Celsius, 1701, C. Watt 1736, D. Joule, 1818 A. Hertz 1857

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera