Kims Frågestund 26 november 2015

Hej och välkomna! Nu drar vi igång.

1. Vem hade en stor hit med jullåten Feliz Navidad?

A. José Feliciano B. Evo Morales C. Hugo Chavez D. Francisco Franco

Rätt svar: A. José Feliciano

2. Vilken nöt skall man stoppa i risgrynsgröten enligt en gammal tradition?

A. Valnöt B. Hasselnöt C. Cashewnöt D. Mandel

Rätt svar: D. Mandel

3. Från vilket land kommer drycken Glühwein?

A. Frankrike B. Österrike C. Tyskland D. Nederländerna

Rätt svar: C. Tyskland

4. Vad hette SVT:s julkalender 1991?

A. Kurt Olssons julkalender B. Sunes Jul C. Fem Myror D. Mysteriet på Greveholm

Rätt svar: B. Sunes Jul

5. Vem har namnsdag den 9 december då lutfisken skall läggas i blöt?

A. Astrid B. Anna C. Amanda D. Adam

Rätt svar: B. Anna

6. Vad av följande är namnet på en julfilm med Macaulay Culkin?

A. Ensam hemma B. Tjuvarnas jul C. Bomber och granater D. Uncle Buck

Rätt svar: A. Ensam hemma, kom 1990.

7. Vilket tv-program brukar komma direkt efter Kalle Ankas jul?

A. Rapport B. På Spåret C. Kan du vissla Johanna? D. Karl-Bertil Jonssons julafton

Rätt svar: C. Kan du vissla Johanna?

8. På vilken berömd gata bor detektiven Sherlock Holmes?

A. Baker Street B. Cake Street C. Danish Street D. Vacuum Street

Rätt svar: A. Baker Street

9. Vad är dulce de leche?

A. Flingor B. Bröd C. Kolasås D. Mjölk

Rätt svar: C. Kolasås

10. Vilken veckodag infaller 24 december 2015?

A. Onsdag B. Torsdag C. Fredag D. Lördag

Rätt svar: B. Torsdag

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande nummer i nummerordning. Börja med den högsta.

A. 2,5 miljoner B. 20 C. 200 000 D. 200

Rätt svar: A. 2,5 miljoner C. 200 000 D. 200 B. 20

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses!

Skribent: Kim Westman

Kommentera