Kims Frågestund 27 april 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilken typ av sportartikel måste man ha när man åker Tour de France?

A. Skateboard B. Cykel C. Motorcykel D. Rullskridskor

Rätt svar: B. Cykel

2. Vad hette Castors tvillingbror i den romerska mytologin?

A. Collux B. Dollux C. Pollux D. Tollux

Rätt svar: C. Pollux

3. I vilket brittiskt grevskap ligger städerna Torquay, Plymouth och Exeter?

A. Cornwall B. Devon C. Yorkshire D. Somerset

Rätt svar: B. Devon

4. Vilken typ av maträtt är  kalamares?

A. Bläckfisk B. Fiskrätt C. Kötträtt D. Potatisrätt

Rätt svar: A. Bläckfisk

5. Vilken tv-kanals logga är detta?

A. TV2 Norge B. TV2 Danmark C. TV3 Danmark D. TV4 Sverige

Rätt svar: B. TV2 Danmark

6. Vem var kung i Sverige under finska vinterkriget?

A. Gustav VI Adolf B. Carl XVI Gustaf C. Oscar II D. Gustav V

Rätt svar: D. Gustav V

7. I vilket land ligger staden Torrevieja?

A. Argentina B. Spanien C. Chile D. Mexiko

Rätt svar: B. Spanien

8. På vilken kroppsdel sitter menisken?

A. Knäet B. Ryggen C. Huvudet D. Armen

Rätt svar: A. Knäet

9. Vem var programledare för Super Rebus som sändes i TV3 1995?

A. Robert Aschberg B. P.G. Hylén C. Janne Loffe Carlsson D. Hasse Aro

Rätt svar: B. P.G. Hylén

10. Vem har skrivit boken Jack som dessutom filmatiserades?

A. Magnus Uggla B. Peps Persson C. Ulf Lundell D. Robert Gustafsson

Rätt svar: C. Ulf Lundell

11. Vilket lands flagga är detta?

A. Panama B. Papua Nya Guinea C. Tonga D. Singapore

Rätt svar: C. Tonga

12. Vilka har sjungit ledmotívet till tv-serien Vänner?

A. Earth, Wind & Fire B. Sex Pistols C. The Rembrandts D. Guns n Roses

Rätt svar: C. The Rembrandts

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande bokstäver i ordning så att det bildar ett pojknamn.

A. R B. K C. E D. I

Rätt svar:

C. E A. R D. I B. K

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera