Kims Frågestund 27 oktober 2014 – Special

God morgon och välkomna till Kims frågestund Special. Idag ska frågorna handla om det 25-årsjubilerade Bingolotto. Och nu på söndag är det stor jubileumsfest. Loket ska komma tillbaka och det blir två timmar utan avbrott. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vad hette Bingolottos enda björnmaskot som kom upp i september 1993?

A. Bingosven B. Bingoberra C. Bingoludvig D. Bingokarl

Rätt svar: B. Bingoberra

2. När började Bingolotto sändas lokalt i Göteborg?

A. 1988 B. 1989 C. 1990 D. 1991

Rätt svar: B. 1989

3. Vilken av följande artister har medverkat i Bingolotto flest gånger?

A. Christer Sjögren B. Lotta Engberg C. Flamingokvintetten D. Shirley Clamp

Rätt svar: A. Christer Sjögren, hela 30 gånger har han medverkat

4. Vem regisserade Madonna-videon Ray of light där Loket medverkar?

A. Colin Nutley B. Kjell Sundvall C. Ulf Malmros D. Jonas Åkerlund

Rätt svar: D. Jonas Åkerlund

5. Vad heter det stora finalhjulet i Bingolotto?

A. Bonuschansen B. Superchansen C. Guldchansen D. Lådchansen

Rätt svar: B. Superchansen

6. 2002 medverkade Ulla Elving från Vara och hon vann rekordsumman i Bingolotto. Hur mycket vann hon?

A. 8,5 miljoner B. 16,5 miljoner C. 24,5 miljoner D. 31,5 miljoner

Rätt svar: D. 31,5 miljoner, delades ut under Bingolottos första guldkväll.

7. 2004 tog Gunde Svan över programmet. Men varför slutade Gunde Svan efter bara ett år?

A. För dålig lottförsäljning B. För dåliga tittarsiffror C. För dåliga vinnare D. För dåliga telefonörer

Rätt svar: B. För dåliga tittarsiffror.

8. 2005 tog Rickard Olsson över Bingolotto. Men vilken av följande artister har medverkat hos Rickard under alla hans 6 säsonger?

A. Morrissey B. Robert Wells C. Nanne Grönvall D. Sarah Dawn Finer

Rätt svar: C. Nanne Grönvall, hela 6 gånger var hon med.

9. 2008 tog Lotta Engberg över. Och alla som var med under Lottas tid blev hedersprenumeranter. Men två av hennes hedersprenumeranter har gått bort. Vilka? (Två alternativ är rätt)

A. Lasse Lönndahl B. Lasse Brandeby C. Kim Anderzon D. Robert Aschberg

Rätt svar: B. Lasse Branneby och C. Kim Anderzon

10. När introducerades den populära spelet Färgfemman?

A. Hösten 1994 B. Hösten 1995 C. Hösten 1996 D. Hösten 1997

Rätt svar: C. Hösten 1996

11. Hur många miljonärer har Bingolotto skapat under 25 åren?

A. över 700 B. Över 800 C. Över 900 D. Över 1.000

Rätt svar: B. Över 800 personer har blivit miljonärer

12. Vad hette Bingolottos förste producent?

A. Sverre Andreasson B. Sverre Andersson C. Sverre Svensson D. Sverre Johansson

Rätt svar: B. Sverre Andersson

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande händelser i Bingolotto under åren. Börja med det tidigaste.

A. Bingolotto startar i TV4 B. Bingolotto byter kanal C. 31,5 miljoner delades ut. D. Färgfemman introducerades.

Rätt svar:

A. Bingolotto startar i TV4 – 1991

D. Färgfemman introducerades – 1996

C. 31,5 miljoner delades ut – 2002

B. Bingolotto byter kanal – 2008

Och det var allt från frågestunden den här gången. Missa inte jubileet på söndag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera