Kims Frågestund 28 oktober 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu sätter vi igång frågesporten!

1. I vilket landskap ligger orterna Bromölla och Lönsboda?

A. Blekinge B. Halland C. Skåne D. Närke

Rätt svar: C. Skåne

2. Vilket djur fattas i namnet på en mycket känd sång från Baha Men, Who let the … out?

A. Katter B. Hästar C. Hundar D. Kossor

Rätt svar: C. Hundar, Who let the dogs out?

3. Var på kroppen sitter tunntarmen?

A. Magen B. Foten C. Huvudet D. Knät

Rätt svar: A. Magen

4. Från vilket land kommer chokladsorterna Lindt och Toblerone?

A. Tyskland B. Österrike C. Frankrike D. Schweiz

Rätt svar: D. Schweiz

5. Vad heter huvudstaden i delstaten Kansas?

A. Boise B. Topeka C. Kansas City D. Sacramento

Rätt svar: B. Topeka

6. Vad för slags djur är en kookaburra?

A. Orm B. Fågel C. Leopard D. Häst

Rätt svar: B. Fågel

7. Vilken flod rinner genom Ungerns huvudstad Budapest?

A. Elbe B. Wisla C. Drava D. Donau

Rätt svar: D. Donau

8. Hur många molekyler innehåller det i vatten?

A. 1 B. 2 C. 4 D. 6

Rätt svar: B. 2

9. I vilken Disney-film heter huvudrollsinnehavaren Duchess?

A. Djungelboken B. Aristocats C. Aladdin D. RIngaren i Notre-Dame

Rätt svar: B. Aristocats

10. Vad hette fartyget som utsattes för ett attentat i Malmö 1908?

A. Goya B. Fram C. Jill D. Amalthea

Rätt svar: D. Amalthea

11. Vad betyder det latinska ordet carpe diem?

A. Fånga dagen B. Fånga själen C. Fånga kvällen D. Fånga maten

Rätt svar: A. Fånga dagen

12. Vad är det tibetanska namnet på Mount Everest?

A. Tenzing Norgay B. Qomolangma C. Lhasa D. Edmund Hillary

Rätt svar: B. Qomolangma

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande stavelser så att det bildar namnet på en aktuell högtid.

A. WE B. Hal C.Lo D. EN

Rätt svar: B. HAL C. LO A. WE D. EN

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera