Kims Frågestund 28 september 2015 Special

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag kommer frågorna handla mestadels om:

SPANIEN!

Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. Vad heter Spaniens huvudstad?

A. Barcelona B. Madrid C. Valencia D. Malaga

Rätt svar: B. Madrid

2. Vad heter Spaniens nuvarande kung?

A. Juan Carlos B. Felipe C. Antonio D. Julio

Rätt svar: B. Felipe

3. Vilken av följande ingredienser behövs INTE när du ska göra en paella?

A. Köttfärs B. Musslor C. Ärtor D. Ris

Rätt svar: A. Köttfärs

4. Vad heter det kända vindistriktet i Spanien?

A. Chianti B. Champagne C. Kalifornien D. La Rioja

Rätt svar: D. La Rioja

5. I vilken spansk region ligger staden Bilbao?

A. Katalonien B. Baskien C. Andalusien D. Aragonien

Rätt svar: B. Baskien

6. Mellan vilka år inträffade spanska inbördeskriget?

A. 1935-1938 B. 1937-1940 C. 1936-1939 D. 1940-1943

Rätt svar: C. 1936-1939

7. Vad heter Spaniens motsvarighet till SVT?

A. TVE B. TVS C. TVP D. TVA

Rätt svar: A. TVE

8. Vilken av följande städer ligger längst österut?

A. San Sebastian B. Cadiz C. Barcelona D. Zaragoza

Rätt svar: C. Barcelona

9. Vilken av Kanarieöarna är störst?

A. Gran Canaria B. Fuerteventura C. Lanzarote D. Teneriffa

Rätt svar: D. Teneriffa

10. Vad heter Spaniens högsta berg som finns på ön Teneriffa?

A. Teide B. Vulcano C. Sierra Nevada D. Formentera

Rätt svar: A. Teide, 3 718 meter hög

11. Vad av följande är en spansk korv?

A. Salsiccia B. Kielbasa C. Chorizo D. Breton

Rätt svar: C. Chorizo

12. Vad hette diktatorn Franco i förnamn?

A. Georgios B. Francesco C. Francisco D. Antonio

Rätt svar: C. Francisco

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande siffor i nummerordning. Börja med den högsta.

A. Diez B. Dos C. Cinco D. Siette

Rätt svar: A. Diez 10 D. Siette 6 C. Cinco 5 B. Dos 2

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses nästa gång igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera