Kims Frågestund 4 april 2016

God morgon och välkomna till KIms Frågestund ännu en gång. Vi startar med detsamma.

1. I vilken schweizisk ort var det vinter-OS 1948?

A. Davos B. St. Moritz C. Bern D. Zürich

Rätt svar: B. St. Moritz

2. Vad heter SVT-programmet som hade nypremiär i ettan i helgen?

A. Smartare än en femteklassare B. Upp till bevis C. Veckans brott D. Så ska det låta

Rätt svar: B. Upp till bevis

3. I vilket land heter högsta toppen Aconcagua?

A. Peru B. Bolivia C. Venezuela D. Argentina

Rätt svar: D. Argentina

4. Vem har skapat den tecknade serien Svampbob Fyrkant?

A. Matt Groening B. Steven Hillsburg C. William Hanna D. Jim Davis

Rätt svar: B. Steven Hillsburg

5. Vilken krydda ger pepparkakan dess bruna färg?

A. Ingefära B. Peppar C. Chili D. Curry

Rätt svar: A. Ingefära

6. Vad heter Sveriges längsta älv?

A. Kalixälven B. Klarälven C. Dalälven D. Nissan

Rätt svar: B. Klarälven

7. I vilken småländsk ort kan man besöka Astrid Lindgrens värld?

A. Västervik B. Jönköping C. Värnamo D. Vimmerby

Rätt svar: D. Vimmerby

8. Vad heter kocken som gör en nordisk matresa på tv?

A. Jamie Oliver B. Tareq Taylor C. Gordon Ramsay D. Robert Rainford

Rätt svar: B. Tareq Taylor

9. Hur många år är det presidentval i USA?

A. 2 år B. 4 år C. 6 år D. 8 år

Rätt svar: B. 4 år

10. Vem har skapat den berömda figuren Krakel Spektakel?

A. Astrid Lindgren B. Barbro Högberg C. Lennart Hellsing D. Carl Johan de Geer

Rätt svar: C. Lennart Hellsing

11. Vad för slags djur är en mamba?

A. En häst B. En orm C. En fågel D. En katt

Rätt svar: B. En orm

12. Vad heter båten som man färdas i den italienska staden Venedig?

A. Bondol B. Gondol C. Dondol D. Hondol

Rätt svar: B. Gondol

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande skådespelare efter födelseår. Börja med den äldsta.

A. Jack Nicholson B. Harrison Ford C. Tom Cruise D. Eddie Murphy

Rätt svar: A. Jack Nicholson, 1937 B. Harrison Ford, 1942 D. Eddie Murphy, 1961 C. Tom Cruise, 1962

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera