Kims Frågestund 4 maj 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. I vilket dansband har Göran Lindberg varit frontfigur?

A. Lasse Stefanz B. Vikingarna C. Matz Bladhs D. Bengt Hennings

Rätt svar: C. Matz Bladhs

2. Nära vilken ort ska man åka till om man vill se Stora Stöten?

A. Sala B. Falun C. Kiruna D. Malmberget

Rätt svar: B. Falun

3. Vilken Astrid-Lindgren figur förknippar man med ordet Medusin?

A. Emil B. Madicken C. Ronja D. Pippi

Rätt svar: D. Pippi

4. Vad heter huvudstaden i Irak?

A. Teheran B. Bazra C. Bagdad D. Riyadh

Rätt svar: C. Bagdad

5. Vad för slags maträtt är Escargot i det franska köket?

A. Sniglar B. Grodlår C. Kyckling D. Kött

Rätt svar: A. Sniglar

6. I vilken Disney-film kan man höra låten En helt ny värld?

A. Lejonkungen B. Ringaren i Notre-Dame C. Aladdin D. Skönheten och odjuret

Rätt svar: C. Aladdin

7. Vad heter Spaniens nuvarande kung?

A. Juan Carlos B. Felipe C. Alfonso D. Amadeus

Rätt svar: B. Felipe

8. Var på kroppen sitter langerhanska öarna?

A. Örat B. Njurarna C. Bukspottkörteln D. Hälen

Rätt svar: C. Bukspottkörteln

9. Från vilket land kommer osten Manchego?

A. Italien B. Grekland C. Spanien D. Mexiko

Rätt svar: C. Spanien

10. Vilket yrke har Thomas Calabros rollfigur i tv-serien Melrose Place?

A. Brandman B. Slaktare C. Doktor D. Professor

Rätt svar: C. Doktor

11. Vilken av följande västernfilmer har John Wayne INTE spelat huvudrollen?

A. Rio Bravo B. El Dorado C. Mannen utanför lagen D. The Cowboys

Rätt svar: C. Mannen utanför lagen, Clint Eastwood

12. Vem har komponerat  musiken till baletten Giselle?

A. Adolphe Adam B. Franz Liszt C. Ludwig van Beethoven D. Antonio Vivaldi

Rätt svar: A. Adolphe Adam

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande konstnärer i ordning när de föddes. Börja med de som föddes först.

A. Auguste Renoir B. Paul Cezanne C. Paul Gaugain D. Claude Monet

Rätt svar:

B. Paul Cezanne, 1839 D. Claude Monet, 1840 A. Auguste Renoir, 1841 C. Paul Gaugain, 1848

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen.

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera