Kims Frågestund 4 november 2014

God middag och välkomna till Kims Frågestund. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vad för slags fyllning innehåller Sachertårtan?

A. Choklad B. Grädde C. Mandlar D. Äpplen

Rätt svar: A. Choklad

2. I vilket land ligger den världsberömda operahuset i Sydney?

A. Nya Zeeland B. USA C. Storbritannien D. Australien

Rätt svar: D. Australien

3. Vad av följande är det italienska namnet för tuggmotstånd?

A. Al lice B. Al Pacino C. Al dente D. Al fuoco

Rätt svar: C. Al dente

4. I vilken sport kan man göra som mest 3 poäng?

A. Bowling B. Basket C. Golf D. Tennis

Rätt svar: B. Basket

5. I vilket land heter de officiella språken dari och pashto?

A. Afghanistan B. Pakistan C. Tadzjikistan D. Kazakstan

Rätt svar: A. Afghanistan

6. Vilket slags djur är Oliver i Disney-filmen Oliver & Gänget?

A. Hund B. Katt C. Papegoja D. Orm

Rätt svar: B. Katt

7. När föddes Kim Westman?

A. 1990 B. 1991 C. 1992 D. 1993

Rätt svar: C. 1992

8. I vilken film spelade Bruce Willis huvudrollen?

A. Under solen B. Sjätte sinnet C. Dallas D. Lilla huset på prärien

Rätt svar: B. Sjätte sinnet

9. Hur mycket är 10 x 62?

A. 610 B. 620 C. 630 D. 640

Rätt svar: B. 620

10. I vilken USA-delstat heter huvudstaden Frankfort?

A. Kentucky B. Iowa C. Nebraska D. Kansas

Rätt svar: A. Kentucky

Och nu kommer utslagsfrågan:

Placera följande bakverk i alfabetisk ordning.

A. Semla B. Napoleonbakelse C. Budapestlängd D. Schwarzwaldtårta

Rätt svar:

C. Budapestlängd B. Napoleonbakelse D. Schwarzwaldtårta A. Semla

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera