Kims Frågestund 4 november 2015

God morgon och välkomna till frågestunden igen. Ta fram penna och papper, för nu drar vi igång.

1. Vilken amerikansk högtid firas den fjärde torsdagen i november?

A. Julen B. Halloween C. Thanksgiving D. Påsken

Rätt svar: C. Thanksgiving

2. Vilket lands parlament heter Alltinget?

A. Norge B. Danmark C. Sverige D. Island

Rätt svar: D. Island

3. Vem var kung i Sverige när amerikanska inbördeskriget ägde rum?

A. Karl XV B. Oscar II B. Karl XIV Johan D. Oscar I

Rätt svar: B. Oscar II

4. Vad heter islamens heliga skrift?

A. Bibeln B. Koranen C. Torah D. Talmud

Rätt svar: B. Koranen

5. Vilket av följande orter ligger i Östergötland?

A. Mjölby B. Vetlanda C. Brämhult D. Grebbestad

Rätt svar: A. Mjölby

6. På vilken planet snurrar månen Atlas?

A. Mars B. Jupiter C. Saturnus D. Neptunus

Rätt svar: C. Saturnus

7. Vad sysslar företaget Marabou främst med?

A. Tårtor B. Kakor C. Glass D. Choklad

Rätt svar: D. Choklad

8. Vad heter seriefiguren Hacke Hackspett på engelska?

A. Goofy B. Woody Woodpecker C. Mickey Mouse D. Donald Duck

Rätt svar: B. Woody Woodpecker

9. Vem var den första programledaren i TV3-serien Låt Kameran Gå?

A. Janne Loffe Carlsson B. Grynet Molvig C. Lasse Eriksson D. Martin Timell

Rätt svar: C. Lasse Eriksson

10. Vad heter kyrkbyn som ligger några mil utanför Luleå och som står på Unescos världsarvslista?

A. Nystad B. Gammelstad C. Oldstad D. Äldrestad

Rätt svar: B. Gammelstad

SeanConneryJune08.jpg

11. I vilken sport var skådespelaren Sean Connery främst med?

A. Tyngdlyftning B. Fotboll C. Basket D. Golf

Rätt svar: A. Tyngdlyftning

12. Vem designade glaspyramiden på Louvren i Paris?

A. Le Courbusier B. Frank Gehry C. I.M. Pei D. Philip Johnson

Rätt svar: C. I.M. Pei

Och nu till utslagsfrågan

Ordna följande snabbmatsledjor i bokstavsordning.

A. McDonalds B. Sibylla C. Max D. Pizza Hut

C. Max A. McDonalds D. Pizza Hut B. Sibylla

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen.

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera