Kims frågestund 6 oktober 2014

God morgon och välkomna till Kims frågestund. Efter flera veckors uppehåll är vi tillbaka igen. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. I vilken tv-kanal kan man se program som Let’s Dance och Halv åtta hos mig?

A. TV3 B. TV4 C. Kanal 5 D. SVT1

Rätt svar: B. TV4

2. Från vilket land kommer maträtten souvlaki?

A. Turkiet B. Cypern C. Grekland D. Rumänien

Rätt svar: C. Grekland

3. Vem var kung i Sverige när andra världskriget bröt ut?

A. Oskar I B. Oskar II C. Gustav V D. Gustav VI Adolf

Rätt svar: C.  Gustav V

4. Vad heter Norges högsta berg, som dessutom är Nordens högsta berg?

A. Galdhöpiggen B. Glittertind C. Halde fjäll D. Kebnekaise

Rätt svar: A. Galdhöpiggen

5. Vem spelade huvudrollen i filmen Casablanca från 1942?

A. Buster Keaton B. Charlie Chaplin C. Bröderna Marx D. Humphery Bogart

Rätt svar: D. Humphery Bogart

6. Var ligger Mammutgrottan som är ett av världens största grottsystem?

A. Mexiko B. USA C. Slovenien D. Spanien

Rätt svar: B. USA

7. Vilken känd basketstjärna var med i filmen Space Jam som kom 1996?

A. Magic Johnson B. Michael Jordan C. Shaquille O’Neill D. Dennis Rodman

Rätt svar: B. Michael Jordan

8. När dog Gustav Vasa?

A. 1460 B. 1560 C. 1660 D. 1760

Rätt svar: B. 1560

9. Vem har skrivit boken Djurfarmen?

A. Charles Dickens B. George Orwell C. Oscar Wilde D. William Shakespeare

Rätt svar: B. George Orwell

10. Vilken av följande artister föddes först?

A. Linda Bengtzing B. Amanda Fondell C. Sanna Nielsen D. Charlotte Perrelli

Rätt svar: A. Linda Bengtzing

11. Hur många månar har planeten Jupiter?

A. 5 B. 6 C. 7 D. 8

Rätt svar: D. 8

12. Vilken rockband hade en stor hit med låten Highway to Hell?

A. Jethro Tull B. Metallica C. AC/DC D. Kiss

Rätt svar. C. AC/DC

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera