Kims Frågestund 7 mars 2016

God morgon och varmt välkomna till min frågestund igen. Då sätter vi igång då.

1. Vad heter huvudpersonen och animeserien som egentligen heter Usagi Tsukino?

A. Pokémon B. Digimon C. Cardcaptor Sakura D. Sailor Moon

Rätt svar: D. Sailor Moon

2. Om kör en V70, vilket bilmärke kör du då?

A. Saab B. Volvo C. Chevrolet D. Volkswagen

Rätt svar: B. Volvo

3. Vad heter huvudstaden i Nya Zeeland?

A. Auckland B. Christchurch C. Dunedin D. Wellington

Rätt svar: D. Wellington

4. Hur många går det på ett gross?

A. 12 B. 144 C. 36 D. 50

Rätt svar: B. 144

5. Vad heter tv-serien där Richard Dean Anderson spelade huvudrollen?

A. The A-Team B. Airwolf C. MacGyver D. Alias

Rätt svar: C. MacGyver

6. Vad för slags maträtt är kielbasa som du kan beställa på ett gatukök i Polen?

A. Hamburgare B. Pizza C. Korv D. Bigos

Rätt svar: C. Korv

7. I vilket land ligger Patagonien?

A. Argentina B. Brasilien C. Panama D. Mexiko

Rätt svar: A. Argentina

8. Med vilken musikgenre förknippade vi med amerikanske artisten John Denver?

A. Pop B. Hiphop C. Jazz D. Country

Rätt svar: D. Country

9. Vad av följande är namnet på en engelsk kaka?

A. Glasgow cake B. Dundee cake C. Oban cake D. London cake

Rätt svar: B. Dundee cake, en slags fruktkaka

10. Från vilket land kommer Manchegoosten?

A. Italien B. Grekland C. Spanien D. Frankrike

Rätt svar: C. Spanien

Och nu till utslagsfrågan.

Ordna följande filmer efter produktionsår. Börja med den senaste.

A. Viva Las Vegas B. Snuten i Hollywood C. The Matrix D. Frankensteins brud

Rätt svar:

C. The Matrix, 1999 B. Snuten i Hollwood, 1984 A. Viva Las Vegas, 1964 D. Frankensteins brud, 1935

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen.

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera