Kims Frågestund 7 oktober 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund. Ta fram penna och papper för nu sätter vi igång.

1. På vilken kroppsdel sitter mjälten?

A. Händerna B. Benen C. Njurarna D. Huvudet

Rätt svar: C. Njurarna

2. Vad heter Sveriges nuvarande statsminister?

A. Stefan Löfvén B. Fredrik Reinfeldt C. Lars Ohly D. Göran Persson

Rätt svar: A. Stefan Löfvén

3. I vilket land ligger städerna Schwerin och Rostock?

A. Österrike B. Nederländerna C. Danmark D. Tyskland

Rätt svar: D. Tyskland

4. Vad heter filmbolaget som består av en sköld med två stora bokstäver: W och B?

A. Universal Studios B. Paramount Pictures C. Dreamworks SKG D. Warner Bros.

Rätt svar: D. Warner Bros.

5. Vilken känd programledare utryckte orden: Skål, ta mej fan!?

A. Jacob Dahlin B. Magnus Härenstam C. Staffan Ling D. Hasse Aro

Rätt svar: A. Jacob Dahlin

6. I vilken sport tävlar det amerikanska laget Chicago Bulls med?

A. Baseboll B. Basket C. Amerikansk fotboll D. Ishockey

Rätt svar: B. Basket

7. Vem har målat den berömda målningen Frukost i det gröna?

A. Monet B. Manet C. Degas D. Renoir

Rätt svar: B. Manet

8. I vilket land heter huvudstaden Ljubljana?

A. Slovakien B. Serbien C. Kroatien D. Slovenien

Rätt svar: D. Slovenien

9. Vad är burritos, enchiladas och quesadillas?

A. Mexikanska maträtter B. Peruanska drycker C. Chilenska viner D. Colombianska kaffesorter

Rätt svar: A. Mexikanska maträtter

10. I vilken amerikansk delstat ligger staden Omaha?

A. Wyoming B. Nebraska C. Iowa D. Illinois

Rätt svar: B. Nebraska

11. Vad händer om man är slokörad?

A. Snopen B. Glad C. Ledsen D. Arg

Rätt svar: A. Snopen

12. I vilket land heter huvudstaden Taipei?

A. Singapore B. Indonesien C. Laos D. Taiwan

Rätt svar: D. Taiwan

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande skådespelare efter födelseår. Börja med den äldsta.

A. Leonardo DiCaprio B. Edward Norton C. Max von Sydow D. Mel Gibson

Rätt svar: C. Max von Sydow, 1929 D. Mel Gibson, 1956 B. Edward Norton, 1969 A. Leonardo DiCaprio , 1974

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera